Mergi la conţinutul principal

Şi Iohannis vrea ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că ideea alegerilor pentru funcţia de primar în două tururi de scrutin este foarte bună. El a adăugat însă că schimbarea legii actuale depinde de partidele parlamentare şi de Guvern şi le doreşte acestora să găsească „cea mai înţeleaptă soluţie".
„Ideea este, sigur, foarte bună. Întrebarea se pune dacă se mai poate, cu aşa puţin timp înainte de alegeri, schimba legea. Asta este o decizie a partidelor parlamentare şi, sigur, în oarecare măsură, a Guvernului. Eu le doresc să găsească cea mai înţeleaptă soluţie", a afirmat şeful statului.
La rândul său, premierul Dacian Cioloş a spus că va discuta cu partidele politice despre ideea unei ordonanţe de urgenţă referitoare la desfăşurarea alegerilor locale în două tururi de scrutin. El a adăugat că studiază toate posibilităţile cu privire la implementarea acestei măsuri, inclusiv cea a asumării răspunderii în Parlament.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, cea care a avut ideea schimbării înapoi a legii electorale (modificată anul trecut în acest sens) i-a solicitat liderului PSD, Liviu Dragnea, „să se solidarizeze cu românii care doresc o competiţie reală la alegerile locale" şi să accepte ideea alegerilor pentru primari în două tururi de scrutin.
PSD se opune ferm modificării legilor electorale, legi organice, prin ordonanţă de urgenţă cu patru luni înaintea alegerilor şi a transmis în acest sens un punct de vedere premierului, afirmă Liviu Dragnea.
Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că românii îşi doresc lucruri simple de la clasa politică, anume să se ţină de cuvânt şi să respecte legea, iar în anul electoral 2016 partidele politice au ocazia să arate că au înţeles acest lucru. El a spus că în 2016 clasa politică are prilejul de a se reconecta la încrederea cetăţenilor, punându-şi puterea şi priceperea în slujba interesului public.
Şeful statului a subliniat că toţi cei „care se vor antrena în bătăliile electorale trebuie să îşi amintească, dincolo de culoarea politică şi interese, că avem acelaşi obiectiv: binele oamenilor pe care îi reprezentăm". Preşedintele a anunţat că se va implica, în acest an, în viaţa publică, pentru a atrage atenţia cetăţenilor asupra nevoii reînnoirii clasei politice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro