Mergi la conţinutul principal

Şi cu dosar penal, şi cu ambarcaţiunea confiscată!

• Ion Paloşeanu, 64 de ani, a fost trimis în judecată pentru pescuit fără autorizaţie şi deţinere de plase monofilament • în septembrie anul trecut, Paloşeanu a fost depistat în timp ce pescuia pe Braţul Arapu al Dunării, împreună cu un alt brăilean • poliţiştii de Frontieră i-au întocmit dosar penal pensionarului şi au ridicat plasa, peştele, dar şi barca 

 

Procurorii brăileni l-au trimis în judecată pe Ion Paloşeanu, pensionar de 64 de ani, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit fără autorizaţie şi deţinere de plase monofilament. Paloşeanu a fost prins în flagrant pe braţul Arapu al Dunării, de o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră Brăila, în timp ce pescuia “la stanoagă”. Amicul lui Paloşeanu, Neculai Zăvoiu, de 53 de ani, a scăpat de dosar penal.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în dimineaţa zilei de 30 septembrie 2016, ora 8:00, Neculai Zăvoiu s-a întâlnit în cartierul Radu Negru cu pensionarul Ion Paloşeanu, care i-a propus să-l însoţească pe Braţul Arapu al Dunării pentru a pescui “la stanoagă”. A fost de acord şi, împreună, s-au deplasat pe Braţul Arapu, în zona unei staţii de betoane, unde se afla barca din tablă a lui Paloşeanu.

“Inculpaţii s-au urcat în barcă şi, vâslind, s-au deplasat în amonte, pe Braţul Arapu al Dunării, în zona km 1 malul drept, unde Paloşeanu Ion avea instalată “la stanoagă” o plasă de pescuit comercial tip monofilament. Inculpaţii au scos din apă plasa de pescuit (...) şi au constatat că în aceasta se aflau mai multe exemplare de peşte specia plătică”, precizează procurorul de caz.

În timp ce se deplasau cu barca în aval, pe lângă malul drept, inculpaţii au observat ambarcaţiunea aparţinând Serviciului Poliţiei de Frontieră Brăila, care se îndrepta spre ei. Zăvoiu, îndemnat de Paloşeanu, a luat “prada” şi a ascuns-o pe mal, în vegetaţie. Poliţiştii de Frontieră erau însă “pe fază”: au interceptat barca braconierilor, după care au scotocit pe mal, reuşind să-l găsească pe Neculai Zăvoiu, dar şi cele două sacoşe în care se afla peştele, respectiv plasa de pescuit monofilament. Plasa, peştele şi barca au fost ridicate de poliţişti, iar braconierii au fost conduşi la sediul SPF Brăila, pentru audieri. În final, Neculai Zăvoiu a scăpat de acuzaţii, în timp ce Ion Paloşeanu s-a ales cu dosar penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro