Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi caii devin agresivi din cauza caniculei

Nu doar oamenii suportă greu canicula. Animalele devin şi ele mai agresive din cauza căldurii excesive, chiar şi cele din gospodărie, iar victime le pot cădea tocmai stăpânii lor. Numai în acest week-end torid, au ajuns la spital o femeie şi cei doi copii ai ei, care au fost aruncaţi din căruţă de caii speriaţi, iar un bărbat a fost transferat la Bucureşti cu capul zdrobit de o lovitură de copită.

O femeie în vârstă de 34 de ani, din oraşul Însurăţei, a trăit clipe de coşmar sâmbătă seara, când a pierdut controlul asupra căruţei pe care o conducea, după ce caii s-au speriat şi nu au mai putut fi opriţi. După un galop nebun, la un moment dat s-a rupt opritoarea, iar atelajul a intrat într-un pilon din fier, situat în afara părţii carosabile. În urma impactului, atât femeia cât şi cei doi copii ai săi cu vârste de 8 respectiv 14 ani, au fost proiectaţi la câţiva metri pe asfalt. La ora 20.10, ofiţerul de serviciu de la Poliţia oraşului Însurăţei a fost sesizat, prin apelul de urgenţă, că pe strada Pictor Nicolae Grigorescu s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a efectuat cercetări.

Cei trei au fost transportaţi cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. " Caii s-au speriat luând-o la fugă, iar mama şi copii au căzut din căruţă. Cele 3 victime prezentau traumatisme ale membrelor inferioare şi superioare", au precizat surse din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean. După ce au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), copiii au fost internaţi la secţia Chirurgie infantilă, iar mama la Chirurgie, pentru a fi ţinuţi sub observaţie. După cum ne-a informat dr. Marian Baciu, purtător de cuvânt al UPU, niciuna dintre victime nu prezenta fracturi.

Conducătoarea atelajului hipo a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

O altă victimă a agresivităţii propriului animal este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Tichileşti, pe care calul l-a lovit cu copita în plină figură. Lovitura a fost atât de puternică, încât ţeasta bărbatului, dar şi oasele feţei s-au sfărâmat în bucăţele. Gigi Gavrilă a fost găsit cu traumatism cranio-facial de către echipajul de pe Ambulanţă, care s-a deplasat la faţa locului. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Brăila. "Pacientul avea fracturi cominutive, cu înfundarea osului frontal şi a segmentului numit aripa mică a sfenoidului, plagă contuză sprânceana stângă", a declarat dr. Marian Baciu, purtător de cuvânt al UPU.

La ora 01.00 spitalul a solicitat ambulanţa pentru transfer la Bucureşti, pacientul fiind internat la Bagdasar, pentru intervenţie chirurgicală şi refacerea oaselor distruse de lovitură.
Categorie articol: 

Comentarii