Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi amendaţi, şi cu marfa confiscată

• poliţiştii au confiscat, marţi, 400 de kg de materiale feroase şi alte 420 kg de fructe şi legume de la persoane care nu deţineau acte de provenienţă

 

Doi şoferi au fost descoperiţi de către poliţişti că transportau diverse mărfuri fără a avea acte de provenienţă. Primul caz s-a întâmplat marţi, în jurul orei 13.10, când lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Movila Miresii l-au oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Ialomiţa. Acesta din urmă transporta cu maşina 400 de kg de deşeuri feroase fără a avea documentele de provenienţă. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării şi predate, pe bază de proces-verbal, unei unităţi de profil. Şoferul a fost amendat cu 500 lei, potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut aproximativ o oră mai târziu. Poliţiştii l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 46 de ani, din judeţul Buzău, în timp ce oferea spre vânzare, direct dintr-un autoturism, fructe şi legume fără a avea acest drept. Marfa, în cantitate de 420 kg, a fost confiscată şi predată unei unităţi de profil în vederea valorificării. Bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, potrivit aceleiaşi legi amintite anterior.
Categorie articol: 

Comentarii