Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi aleşii locali vor în China

* scopul vizitei ar fi prezentarea oportunităţilor de afaceri din Brăila oamenilor de afaceri chinezi * propunerile brăilenilor ar viza industria constructoare de tractoare, cea alimentară, cea electronică, dar şi medicina tradiţională chineză

După vizita prim-ministrului în China, şi altor reprezentanţi ai administraţiei publice le-a venit cheful de vizite în îndepărtata Asie. Mai precis, este vorba de preşedintele CJ Brăila, care, în cadrul unei şedinţe de consiliu, a propus consilierilor judeţeni luarea în calcul a unei vizite în China, cu scopul de a prezenta autorităţilor şi oamenilor de afaceri de acolo oportunităţile pe care aceştia le-ar putea dezvolta în judeţul nostru. Aşa cum a explicat preşedintele CJ, în acest sens a avut deja o discuţie preliminară cu autorităţile din provincia Henan, cu care judeţul nostru este înfrăţit.
"Am vorbit cu ambasadorul şi consulul lor acum câteva zile, am vorbit împreună cu primarul... Discuţia a avut patru puncte, unul fiind fabrica de tractoare pe care o au ei acolo şi la care fac acum diverse subansamble în Ungaria. Al doilea subiect a fost legat de industria alimentară, în care ei s-au specializat, că mai trebuie să şi mănânce. Fabricile lor sunt pe lângă complexuri mari de păsări sau porci, că ei sunt cu porcul... Al treilea subiect a fost industria electronică. Noi ne-am dori un parteneriat pe zona Brăila - Galaţi, pe indiferent de tipul de electronice pe care vor ei să îl facă. Al patrulea subiect pe care l-am discutat e cel legat de partea culturală, am supus să se gândească la medicina tradiţională chineză, de care mulţi sunt iubitori...Oricum, în vizită trebuie să ne ducem cel puţin eu şi primarul, trebuie şi nişte colegi consilieri", a comentat preşedintele CJ. Atunci când secretarul judeţului i-a atras atenţia că autorităţile din Henan acoperă costurile de deplasare numai pentru 10 persoane, preşedintele CJ a ţinut să îi liniştească pe eventualii doritori: "10 persoane acoperă ei, dar ce? Noi nu avem bani să plătim pentru mai mulţi?!".
Categorie articol: 

Comentarii