Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi-a ţinut alcoolemia la secret

un şofer care emana halenă alcoolică a refuzat testarea şi prelevarea probelor de sânge, însă asta nu l-a scăpat de răspunderea penală

 

Un şofer care i-a ameţit pe poliţişti cu mirosul de alcool, a refuzat să fie testat pentru a se vedea cât băuse. În seara de duminică, la ora 20.15, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila l-au oprit în trafic pentru control pe un bărbat de 34 de ani, din comuna Măxineni. Acesta conducea un vehicul pe raza localităţii Movila Miresii. “Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea şoferului cu aparatul etilotest, acesta refuzând testarea, dar şi recoltarea unor probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz al conducătorului auto de a se supune prelevării unor mostre biologice.

Tot duminică, la ora 19.50, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic pe un bărbat de 59 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe strada Hipodrom din municipiu. Brăileanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentraţie de 1,22 mg/l alcool, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge. Nu a scăpat de dosarul penal.
Categorie articol: 

Comentarii