Mergi la conţinutul principal

Şi-a înjunghiat fiul pentru o cafea: «L-am «atins» ca să mă apăr!»

Violenţele în mediul rural par să nu se mai termine. Gigel Baciu, în vârstă de 42 de ani, individ cu antecedente penale, din localitatea Sătuc, comuna Galbenu, a fost trimis în judecată - sub arest preventiv - pentru tentativă de omor, infracţiune săvârşită asupra propriului fiu, în luna septembrie a.c. Potrivit procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, membrii clanului Baciu sunt cunoscuţi în sat pentru violenţele şi pentru scandalurile pe care le provoacă. De altfel, în urmă cu câteva luni, în familia Baciu a fost comisă o faptă asemănătoare.

Procuror criminalist: "Atacul a fost nejustificat!"

În seara zilei de 25 septembrie 2015, precizează anchetatorii, în jurul orei 18:00, Gigel Baciu se afla în faţa locuinţei sale din Sătuc, împreună cu fiul, Mirel, şi cu soţia, când a izbucnit scandalul. Nu se ştie pentru care motiv, Baciu ţinea în acel moment în mână un ditamai cuţitul, lung de 32 centimetri (numai lama avea 18 centimetri!). Procurorul care a supravegheat ancheta precizează: "Inculpatul i-a reproşat persoanei vătămate (fiul său minor - n.r.) că intenţiona să bea o cafea, deşi avusese posibilitatea să bea la persoana la care lucrase în acea zi. Între cei doi a izbucnit un conflict verbal, iar la un moment dat persoana vătămată a luat o bicicletă de jucărie confecţionată din plastic, cu masa de două kilograme, pe care a aruncat-o înspre inculpat, pe care l-a lovit în zona urechii". Reacţia tatălui a fost una extrem de violentă: şi-a înjunghiat pur şi simplu fiul minor în piept, perforându-i plămânii.
Culmea, deşi grav rănit, minorul a pus mâna pe o scândură, intenţionând să-şi lovească tatăl. Acesta, însă, a fugit mâncând pământul. Gigel Baciu s-a refugiat în curtea unui consătean, însă a fost ajuns din urmă de fiul rănit, care i-a aplicat mai multe lovituri cu scândura. Proprietarul gospodăriei, panicat, a început să strige "Hoţii!" şi a alertat totodată poliţia, iar combatanţii, tată şi fiu, au ieşit pe uliţă, alergând în direcţii diferite.
Autorul tentativei de omor a fugit prin incinta fostului CAP, apoi pe câmp, revenind mai târziu la domiciliu. În acest timp, adolescentul înjunghiat de propriul tată a fost preluat de o ambulanţă, din centrul satului. Mirel Baciu a rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila până pe data de 5 octombrie 2015. Tatăl său a fost ridicat de un echipaj de poliţie şi dus în Arestul IPJ imediat după agresiune. În ziua de 26 septembrie 2015, Tribunalul Brăila a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Gigel Baciu se află şi în acest moment după gratii. "Inculpatul a săvârşit un act de agresiune de o violenţă deosebită. Atacul a fost nejustificat, legat de un minor, cât şi extrem de grav - o lovitură de cuţit în partea stângă a pieptului, cu intensitate suficientă pentru a crea o plagă penetrantă. Inculpatul a săvârşit fapta asupra propriului fiu, în prezenţa celorlalţi fii, atitudinea sa dovedind nu numai dispreţ pentru normele de convieţuire socială ce ocrotesc viaţa şi integritatea corporală, ci şi dispreţ faţă de legăturile care ar trebui să existe în interiorul unei familii", precizează reprezentantul parchetului.
Acuzat de tentativă de omor asupra propriului copil, Gigel Baciu le-a spus sec anchetatorilor: "L-am «atins» ca să mă apăr!" Adică şi-a înjunghiat fiul pentru că-l "atacase" cu o jucărie de plastic. Mai trebuie precizat faptul că, potrivit certificatului medico-legal ataşat la dosar, victima tentativei de omor de la Sătuc a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro