Mergi la conţinutul principal

Şi «mascaţii» plâng câteodată: Luptătorul SAS, condus pe ultimul drum

ieri, poliţiştii brăileni, în frunte cu şeful IPJ – cms. şef Constantin Glugă, l-au condus pe ultimul drum pe angajatul de la Serviciul Acţiuni Speciale, Victor Renţea • la înmormântare a venit şi fostul adjunct de la Poliţia Brăila, comisarul Valentin Condruz, care a fost împuternicit la şefia IPJ Ialomiţa • şeful de la «Mascaţi» şi colegii celui care a plecat dintre noi mult prea devreme, la numai 43 de ani, nu şi-au putut ascunde suferinţa

 

Era unul dintre oamenii de bază de la Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, adică din rândul “mascaţilor” care intervin în timpul percheziţiilor de amploare şi prind infractorii, dar, din păcate, a plecat mult prea devreme dintre noi. Ieri, Victor Renţea, poliţistul care a murit în urma unui infarct, chiar în a doua zi de Crăciun, în timp ce se afla la părinţii lui pentru a se bucura de marea sărbătoare, a fost înmormântat. Slujba a avut loc, începând cu ora 13.00, la Catedrala “Naşterea Domnului”, unde s-au adunat toţi poliţiştii de la SAS care au lucrat alături de Renţea şi care nu şi-au putut ascunde suferinţa, dar şi alţi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, dintre care nu a lipsit nici şeful instituţiei, cms. şef Constantin Adrian Glugă. La înmormântare a venit şi fostul adjunct al IPJ Brăila, comisarul şef Valentin Dorin Condruz, care a fost împuternicit la şefia IPJ Ialomiţa, în luna septembrie.

Dubele şi maşinile de poliţie au însoţit cortegiul funerar până la cimitir. Lacrimile şi durerea se citeau pe feţele tuturor. “Păcat că a plecat aşa devreme, era un om atât de bun şi muncitor, iubit de toţi colegii. Nu îl ştia nimeni cu probleme de sănătate, totuşi lucra la SAS, era mereu controlat medical, nu ştiu ce s-a întâmplat”, ne-a spus un poliţist aflat la înmormântare.

Victor Renţea, zis “Bebel”, era un poliţist foarte bun, după cum îl caracterizează toţi cunoscuţii. Acesta lucra la SAS încă de la înfiinţarea respectivei structuri, sub denumirea de DPIR, adică în anul 1999. Renţea era căsătorit şi avea doi băieţi, unul de 14 ani şi celălalt de 17 ani, după cum ne-au spus apropiaţii. Din păcate, amândoi au rămas mult prea devreme fără tată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro