Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şeful Poliţiei Brăila i-a supărat pe consilierii judeţeni

•acesta nu a fost prezent la şedinţa CJ şi nici nu a trimis o altă persoană din cadrul inspectoratului pentru a prezenta raportul de activitate pe primele 9 luni ale anului • supărarea consilierilor judeţeni vine pe fondul ultimelor evenimente negative înregistrate la Brăila: atentat terorist, crimă, sportivi înjunghiaţi

 

Cms. şef Adrian Constantin Glugă, şeful Poliţiei Brăila, i-a supărat pe consilierii judeţeni brăileni, la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, deşi nu a fost prezent. De fapt, tocmai lipsa sa de la şedinţă a fost motivul care i-a nemulţumit pe consilieri, deoarece pe ordinea de zi se afla o informare referitoare la “eficienţa activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, pe primele 9 luni ale anului 2018”, iar cei prezenţi s-au ales doar cu nişte hârtii despre campaniile de prevenire desfăşurate de poliţişti, numărul intervenţiilor, al infracţiunilor comise, al amenzilor date, dinamica accidentelor rutiere grave, dar şi misiunile în colaborare cu alte instituţii.

Consilierii l-au întrebat pe Francisk Chiriac de ce şeful IPJ Brăila nu este prezent la şedinţă, iar preşedintele CJ a replicat că, din câte ştie el, cms. şef Glugă se află în concediu, însă nu e o situaţie tocmai ok să nu delegi niciun adjunct să meargă la şedinţă în astfel de situaţii. “Nu mă simt în siguranţă pe străzile Brăilei. Suntem «vedete naţionale», campioni la făcut «buzunare» cu cuţitul, la împuşcat. Am ajuns mai rău ca-n anii '90, când se împuşcau grupările (...) Dacă ne uităm în acel raport, ar trebui să aplaudăm Poliţia mai ceva ca Jandarmeria, dar nu e aşa deloc! Suntem oameni care locuim în oraşul ăsta şi nu e deloc ca-n raport!”, a ridicat problema liberalul Marian Sârbu.

“Sunt de acord cu dumneavoastră, chiar o să-l întreb în scris de ce nu a trimis un adjunct la această şedinţă pentru a prezenta informarea. Lucrul acesta mă deranjează şi pe mine. (...) Rog ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) să se întâlnească într-o şedinţă cât mai repede, în care să fie convocat şi domnul Glugă, şedinţă în care să analizaţi ultimele evenimente şi să trasaţi un plan rapid de acţiuni astfel încât să ajungem la diminuarea numărului de astfel de evenimente”, a spus Chiriac.

Consilierii judeţeni au făcut referire la ultimele evenimente ce au ţinut ocupată presa: crimă, atentat terorist la mall, baschetbalişti americani înjunghiaţi de Dasaev, plus alte persoane tăiate în urma unor conflicte mai vechi sau spontane.
Categorie articol: 

Comentarii