Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şeful PNŢCD Brăila, dezamăgit de prestaţia opoziţiei la Brăila

• preşedintele PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, s-a arătat extrem de nemulţumit că nici până la acest moment partidele din opoziţie la Brăila nu iau în calcul un plan pe termen lung privind câştigarea viitoarelor alegeri • acesta susţine că deşi se critică anumite probleme care vizează judeţul şi municipiul, nu se ating problemele fundamentale

 

Liderul PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, este total nemulţumit de modul în care prestează partidele de opoziţie la Brăila şi se arată destul de sceptic în privinţa rezultatelor viitoarelor scrutinuri electorale. Acesta a ţinut să sublinieze că PSD-ul în judeţul nostru are în continuare o forţă extrem de mare, iar din păcate, partidele care se află de partea cealaltă a baricadei nu  încearcă să dezvolte o strategie de contraatac serioasă pentru viitoarele alegeri.

“Au trecut nişte ani şi gândindu-mă la opoziţie şi la ceea ce reprezintă opoziţia, îmi dau seama că lucrurile sunt într-o totală degringoladă la Brăila. Au trecut 27 de ani şi nu am învăţat deloc că la Brăila este un Partid Social Democrat foarte puternic, consolidat în toate structurile administraţiei locale şi în instituţiile deconcentrate. Fac acest lucru de multă vreme şi chiar dacă au făcut-o într-un mod nu foarte categoric, uneori foarte slab, opoziţia nu a ştiut să se regrupeze, nu a ştiut să se impună! Dovadă e că cei care au pretenţia că reprezintă opoziţia la Brăila au o atitudine care îmi dă sentimentul unui deja vu în anii 90, undeva pe la jumătate, când lumea avea o atitudine într-un fel. Nu există niciun pic de evoluţie în a ne manifesta. (...) Relaţia putere - opoziţie la Brăila a rămas ancorată în timp. Parcă ne regăsim în anii 93 - 94 pe timpul lui nea Nicu Văcăroiu, când credeam că totul a fost în zadar şi lumea politică era aşa într-o degringoladă”, a afirmat Chiru, dezamăgit că liderii partidelor de opoziţie din Brăila nu ating probleme fundamentale şi râcâie doar la suprafaţă şi cu subiecte generice.

 

«În Consiliul Local e pentru prima oară în 27 de ani în care nu aud şi nu văd nimic»

Şi mai supărat s-a arătat ţărănistul pe modul în care consilierii locali ai PNL Brăila înţeleg să facă opoziţie. Acesta a afirmat că i se pare de-a dreptul hilară situaţia şi faptul că nimeni nu are nimic de spus.

“În Consiliul Local e pentru prima oară în 27 de ani în care nu aud şi nu văd nimic. E un dezastru pur şi simplu! E sub orice critică! Fără oameni care ar putea aduce ceva, chiar şi critic, nu vom face nimic. Opoziţia prin definiţia ei are rolul de a critica. Într-un mod pragmatic şi la obiect. Altfel, dacă batem câmpii, rămânem la rezultatul de anul trecut!”, a afirmat Chiru.

Cât despre activitatea opoziţiei la Consiliul Judeţean, deşi recunoaşte că este ceva mai intensă, ţărănistul susţine că în mare parte i se datorează liberalului Ovidiu Nechita care scormoneşte întotdeauna problemele şi îşi face temele înainte de fiecare şedinţă.

Chiru a ţinut să mai adauge că i se pare incredibilă atmosfera “searbădă” din Consilii, aşa că deşi nu a făcut-o niciodată până acum, de la începutul carierei sale politice, susţine că deja ia în calcul să vină personal să asiste la şedinţe.

“Lucrurile mi se par duse pe un făgaş care nu are nicio treabă cu populaţia şi problemele ei. Când spun probleme fundamentale mă refer la lucruri care ţin de managementul real. Banii care ar trebui să intre şi nu intră. Investitorii care bat la uşă şi niciodată nu sunt primiţi, de ani de zile. Modul în care nu s-a schimbat achiziţia publică. (...) Puterea trebuie să ţină cont de părerea celor care încearcă într-un fel sau altul să facă ceea ce am vrea să fie opoziţie. Cred că schimbându-se vremurile, relaţia, comunicarea trebuie să fie cu totul altfel. Îmi imaginam că şi noi, toţi ceilalţi din opoziţie, începând cu cei care au un cuvânt de spus, ne vom manifesta de aşa manieră încât să punem probleme acestei puteri perpetue a PSD. La momentul de faţă, din păcate, nu există nicio perspectivă din punct de vedere al celor care se regăsesc în opoziţie. Ieşirile sunt timide. Şi din punctul meu de vedere nu sunt credibile pentru că vin din partea unor oameni care au fost alături de actuala putere cu ani în urmă. O spun cu mare părere de rău”, a conchis Chiru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii