Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şeful Evidenţei Populaţiei din MAI, anchetat

Chestorul şef Manoloiu consideră că ancheta Parchetului ar putea fi "un moment zero" al Evidenţei Populaţiei, referindu-se la eventualitatea stabilirii cu exactitate a numărului persoanelor aflate în evidenţele instituţiilor. "Sperăm ca acum - poate este şi un moment zero al evidenţei populaţiei - să facem o verificare în teren", a declarat, luni, Constantin Manoloiu, precizând că din baza de date vor fi scoase doar persoanele decedate sau alte persoane, dar doar pe cale legală în baza unui "act absolut legal".
Şeful Evidenţei Populaţiei din MAI, chestorul Constantin Manoloiu, a făcut referire la necesitatea unui soft care să actualizeze on-line numărul persoanelor odată cu decesul unei persoane şi care să facă legătura dintre serviciile de stare civilă şi cele ale evidenţei populaţiei.Acesta a precizat că nu se simte ameninţat de declaraţiile făcute la adresa sa de către preşedintele suspendat Traian Băsescu, precizând că a simţit-o ca pe-o "atenţionare".
"Nu am simţit-o ca pe-o ameninţare, ci ca pe-o atenţionare să ne facem treaba", a spus Constantin Manoloiu, răspunzând unei întrebări cu privire la posibilele ameninţări din declaraţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu.
Chestorul Constantin Manoloiu a mai precizat că a executat un ordin de informare către ministrul de Interne, Ioan Rus, atunci când a comunicat MAI "că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente".
Totodată, chestorul şef a spus că el nu a transmis Curţii Constituţionale, ci a adresat-o ministrului de Interne, Ioan Rus. Respectiva adresă a fost remisă Curţii Constituţuionale în 2 august, iar informaţiile din ea a deterninat amânarea pronunţării unei decizii privind validarea sau invalidarea referendului din 29 iulie.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, 3 august, că şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, "a minţit" ori înainte, ori după referendum.
Băsescu a susţinut că decizia din 2 august a Curţii Constituţionale - prin care s-a amânat validarea sau invalidarea referendului din 29 iulie - a fost generată de un chestor. "Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. (...) Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor", a spus Traian Băsescu.
"Este clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2, după ce pe 1, ca de altfel şi înainte de desfăşurarea referendumului, dăduse dispoziţie să dea cifra corectă. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale, şi atunci chestorul şef cu Evidenţa Populaţiei nu a făcut decât să se execute, numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru. Au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit 5, 6, 7 ani. Deci, eu cred că domnul chestor nu a învăţat nimic din cazul Năstase", a mai susţinut Traian Băsescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii