Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şeful Biroului Ordine Publică, promovat ca director adjunct al Poliţiei Locale

numirea are caracter provizoriu, până la desfăşurarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei • primarul Dragomir: „Am vrut la conducerea Poliţiei Locale pe cineva care să îşi asume acţiunile de forţă de care are nevoie Primăria. Fostul director adjunct nu s-a implicat când am demolat terasele ilegale de pe faleză!”

 

Postul de director executiv adjunct al Poliţiei Locale Brăila este ocupat, cu caracter temporar, de la 1 octombrie, de Georgică Tănase, fostul şef al Biroului Ordine Publică din cadrul acestei instituţii. Numirea a fost făcută de primarul Marian Dragomir, după ce s-a primit un aviz favorabil din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Reamintim că funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale Brăila era vacantă de la începutul lunii septembrie, când Dumitru Hahui a fost determinat să îşi dea demisia, după ce s-a descoperit că îşi punea subalternii să îi spele autoturismul personal în timpul serviciului. În prezent este în curs de derulare procedura de organizare a concursului pentru ocuparea pe termen lung a acestei funcţii. După cum ne-a declarat primarul Marian Dragomir, concursul nu se va ţine la Brăila, ci la sediul din Bucureşti al ANFP.

Primarul Dragomir ne-a declarat că numirea ca interimar a lui Georgică Tănase i s-a părut cea mai potrivită, din mai multe puncte de vedere. „Are 49 de ani, lucrează la Poliţia Locală din 2005, ca şef al Biroului Ordine Publică, nu este pensionar... Pe lângă acestea, am considerat că trebuie promovată o persoană  din interiorul instituţiei, pentru a nu exista niciun fel de suspiciuni că aş vrea să impun acolo pe cineva din afară. Plus de asta, Georgică Tănase şi-a asumat anumite misiuni într-un moment când fostul director adjunct a evitat să o facă. Mă refer la demolarea celor două terase de pe faleza Dunării. În acea perioadă, directorul Traian Jipa era în concediu, iar de la Poliţia Locală nu a venit la faţa locului directorul adjunct, ci domnul Tănase, care era şef la Ordine Publică. Primăria are nevoie la conducerea Poliţiei Locale de oameni care să îşi asume acţiuni de forţă, când este nevoie de aşa ceva”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

În ceea ce-l priveşte pe directorul Poliţiei Locale, Traian Jipa, şi acesta s-a arătat mulţumit de numirea lui Tănase în funcţia de adjunct. „Este bine pregătit profesional şi a acumulat suficientă experienţă, în cei 10 ani de când coordonează Biroul de Ordine Publică”, ne-a spus Jipa.

Georgică Tănase a absolvit, în 1992, Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, din cadrul Universităţii „Danubius” din Galaţi. În 2010, a absolvit, tot la „Danubius”, Facultatea de Drept. Are un master în administraţie publică, un master în ingineria şi protecţia mediului şi a urmat mai multe cursuri de formare profesională, conform cerinţelor legislaţiei în vigoare, în instituţii de învăţământ ale Ministerului de Interne. Din 1995 până în 2005, acesta a activat în cadrul instituţiei Gardienilor Publici, în calitate de comandant de detaşament. Odată cu desfiinţarea Gardienilor Publici şi înfiinţarea Poliţiei Comunitare, a preluat conducerea Biroului Ordine Publică din noua instituţie. A activat în aceeaşi postură şi din 2010, când Poliţia Comunitară s-a transformat în Poliţie Locală.

În calitate de director adjunct interimar, Tănase intenţionează să contribuie la „mărirea eficienţei Poliţiei Locale, intensificarea prezenţei agenţilor pe străzi, în parcuri, locuri de agrement”. Acesta ne-a declarat că se va înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei pe termen nedeterminat. 

 
Categorie articol: 

Comentarii