Mergi la conţinutul principal

Şefa Înaltei Curţi explică de ce Justiţia nu ţine cont de alegeri

Justiţia îşi desfăşoară activitatea independent de alegerile prezidenţiale, iar magistraţii nu judecă în raport de ceea ce se discută în timpul campaniilor electorale, a declarat, vineri, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu.
"Justiţia îşi face activitatea şi îşi desfăşoară activitatea independent de tipul de campanie care se derulează în jurul ei şi cred că acesta este lucrul esenţial care trebuie înţeles de către toată lumea. Nu desfăşurăm activitate de judecată, nu judecăm în raport de ceea ce se discută în timpul campaniilor electorale. Judecătorii judecă dosarele în raport de probele pe care le au în cauza respectivă, sigur, respectând nişte termene procedurale, care sunt impuse tot de către legiuitor, respectând, într-adevăr etapele", a spus Livia Stanciu.
Preşedintele ICCJ a adăugat că liderii politici "au depăşit gradul admisibilităţii" în această campanie pentru alegerile prezidenţiale
"I-am încurajat însă întotdeauna pe colegii mei ca, independent de activităţile pe care le realizează - fie ei, în mod direct, de apărare a reputaţiei profesionale, fie prin sesizarea, să zicem directă, din oficiu de către CSM a Inspecţiei Judiciare şi prin acele comunicate de presă care apar -, independent de acest lucru, ei trebuie să-şi continue activitatea de judecată, care se derulează doar în sălile de şedinţă", a mai spus preşedintele instanţei supreme.
Livia Stanciu a subliniat că judecătorii nu ţin cont de ce se întâmplă în afara sălii de judecată.
"Nu ţinem cont, vă spun din start, de nimic din ceea ce se dezbate în afara sălii de şedinţă, chiar dacă de foarte multe ori sunt şi lucruri care sunt prezentate trunchiat prin raportare la ceea ce anume desfăşoară judecătorul", a conchis preşedintele ICCJ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro