Mergi la conţinutul principal

Şcolile au primit răgaz până la sfârşitul anului să îşi obţină avizul ISU

• conform celei mai recente statistici, doar 40% din şcolile din municipiu deţin autorizaţie pentru prevenirea şi stingerea incendiilor • în mediul rural situaţia e şi mai gravă, doar un sfert dintre clădiri au acest aviz

 

Unităţile de învăţământ din judeţul Brăila mai au la dispoziţie mai puţin de trei luni ca să îşi obţină avizul şi autorizaţiile pentru prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI), după ce termenul s-a prelungit până pe data de 31 decembrie. Şcolile trebuie să se grăbească să intre în legalitate, mai ales că zeci de unităţi nu deţin în acest moment aviz de la pompieri şi riscă, astfel, să se aleagă cu amenzi.

Potrivit celei mai recente statistici realizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, din totalul celor 192 de corpuri de clădiri din întreg judeţul care necesită autorizaţie, doar 60 au avizul ISU, adică doar 30%.   

În municipiu, din totalul de 167 de corpuri de clădiri, 98 nu au nevoie de autorizaţie. Dintre cele 69 de corpuri de clădiri care necesită aviz de la ISU, doar 28 au autorizaţie, adică circa 40%. Totuşi, cele 41 de corpuri rămase sunt în diverse stadii de autorizare.

În rural situaţia este alarmantă: doar un sfert dintre unităţi au aviz de la pompieri.

Dintre cele 239 de corpuri de clădire, 121 nu necesită autorizaţie, şi doar 32 au aviz ISU, adică doar 23%. 

“Până pe 30 sepembrie a fost termenul de depunere a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi cei care nu au depus mai au termen de graţie până pe 31 decembrie, dacă nu se va prelungi perioada prin lege. Dar nu cred că o să reuşească toţi să se autorizeze. E termenul destul de scurt şi e vorba de mulţi bani. După această perioadă vedem ce se va întâmpla”, ne-au transmis reprezentanţii ISJ Brăila.

Reamintim că începând cu data de 1 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care au obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu sunt pasibili de sancţionare contravenţională, pentru nedeţinerea acestui document. Potrivit prevederilor legale, punerea în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro