Mergi la conţinutul principal

Şcolile închise pentru 30 de zile, elevii îndemnaţi să studieze on-line

• asta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis, aceasta fiind una dintre măsurile impuse prin starea de urgenţă • nu doar activitatea din învăţământul preuniversitar se suspendă, ci şi cea din învăţământul universitar • inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea, a făcut un apel la elevi să profite de această perioadă pentru a se pregăti de examenele naţionale

 

Activitatea în învăţământ se supendă pentru 30 de zile! Asta a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, în conferinţa de presă în care a anunţat decretarea stării de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19). Astfel, timp de o lună de zile, activitatea va fi suspendată atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în cel universitar.

Tot ieri, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în cadrul unei videoconferinţe, i-a îndemnat pe elevi şi profesori să folosească în continuare metoda cursurilor online. 

 “Suspendarea cursurilor a făcut ca şcoala sa se mute în spaţiul de acasă. Alături de echipa mea din minister am lucrat pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru elevi şi cadrele didactice. Cursurile suport online reprezintă o astfel de soluţie şi încurajez profesorii să le folosească. Avem platformele găzduite de Google şi Microsoft. Prin intermediul partenerului oficial, dar şi platforma educaţională «şcoala pe net.ro» în acest demers, cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noştri din Casele Corpului Didactic şi experţii e-learning din cadrul proiectului”, a spus Monica Anisie.

De asemenea, şeful Inspectoratului Şcoalar Judeţean Brăila, prof. Viorel Botea, a făcut un apel către părinţi şi copii să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului dispuse de autorităţi, invitându-i pe elevii din anii terminali să profite de această perioadă pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.

“Părinţii şi copiii trebuie să înţeleagă că nu este o perioadă de vacanţă. Este o perioadă complicată, în care ei trebuie să evite cât mai mult contactele sociale, locuri de joacă, parcuri, mall-uri, petreceri şi aşa mai departe. E timp pentru toate. Mă exprim şi pentru clasele a VIII-a şi a XII-a, pentru examenele care îi aşteaptă, pentru că oricum examenele cu siguranţă se vor decala, dar atunci când va începe şcoala va fi un program extrem de dur. Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ar trebui să profite de această perioadă. Colegii mei, toţi, vor lucra online cu diverse teme şi cu verificări ale acestor teme pe toată această perioadă, aşa cum a recomandat ministerul. Este epidemie, dar epidemia nu te opreşte să lucrezi la matematică şi la română, să lucrezi pentru examene”, a spus inspectorul şcolar general.

 

Program “Teleşcoală”. Ce cursuri pot urmări elevii la televizor

 

În contextul în care şcollie au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, ieri, la TVR, a început programul “Teleşcoală”, proiect realizat de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Televiziunea Română, cu scopul de a le oferi elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile.

“Pentru că suntem conştienţi că nu în fiecare casă ajunge internetul şi nu în fiecare casă se găseşte un computer sau o tabletă, am decis ca Ministerul Educaţiei şi Cercetării să încheie şi un parteneriat cu TVR. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge, prin lecţiile realizate de către ei, la cât mai mulţi elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului Teleşcoală să fie elevii care trebuie să continue pregătirea examenelor naţionale, şi anume elevii de clasa a opta şi a XII-a”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Iată cum arată programul “Teleşcoală” pentru săptămâna aceasta:

Clasa a VIII-a

Marţi, 17 martie

Ora 9:00 - Limba şi literatura română – Noţiuni de sintaxa frazei. Noţiuni de morfologie

Ora 9:30 - Matematică – Sisteme de ecuaţii. Metoda reducerii. Interpretare geometrică

Miercuri, 18 martie

Ora 9:00 - Limba şi literatura română – Elemente de vocabular şi fonetică

Ora 9:30 Matematică – Probleme care se rezolvă cu ajutorul ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii

Joi, 19 martie

Ora 9:00 Limba şi literatura română – Genuri şi specii literare. Trăsături

Ora 9:30 Matematică – Piramida patrulateră regulată

Vineri, 20 martie

9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de morfologie (Părţile de vorbire)

9:30 Matematică – Piramida triunghiulară regulată.

Clasa a XII-a

Marţi, 17 martie

Ora 15:00 Limba şi literatura română – Arta poetică – În dulcele stil classic – Nichita Stănescu

Ora 15:30 Matematică – Aplicaţii ale relaţiilor lui Viete

Miercuri, 18 martie

Ora 15:00 Biologie – Ecologie umană

Ora 15:30 Istorie – România postbelică: Regimul stalinist şi naţional-comunist; Disidenţa anticomunistă; Construcţia democraţiei postdecembriste.

Joi, 19 martie

 Ora 15:00 Istorie – România în perioada Războiului Rece

 Ora 15:30 Geografie – Statele Uniunii Europene

Vineri, 20 martie

Ora 15:00 Logică – Termeni şi raporturi între termeni. Propoziţii categorice. Raport între propoziţii categorice;

Ora 15:30 Engleză – Travelling (reading, informal letter), Human rights (speaking, essay writing).

Emisiunea “Teleşcoala” este difuzată de luni până vineri, pe TVR 2 şi TVR 3. Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro