Mergi la conţinutul principal

Şcoala românească nu va mai fi doar furnizor de diplome, ci de programe de formare

"Generaţii întregi au crescut cu vechea vorbă românească: Ai carte, ai parte! Corectaţi-mă dacă greşesc, dar personal nu cred că există părinte pe lumea asta care să nu-şi îndemne copilul spre învăţătură. Mai multă carte înseamnă totodată garanţia resurselor nelimitate pentru o întreagă naţiune. Cam asta ar fi, până la urmă, în cuvinte simple menirea şcolii!", susţine premierul.
Emil Boc asigură că reforma la care cei care sunt acum elevi vizează cu adevărat calitatea, nu cantitatea, performanţa, iar nu simularea ei. "Şcoala românească nu va mai fi pentru copiii noştri doar un furnizor de diplome, ci un furnizor de programe de formare în pas cu vremurile, adaptate competiţiei internaţionale. Or asta se face cu profesori bine pregaăiţi şi atent selecţionaţi, cu sisteme de predare compatibile şcolii europene, cu sisteme de notare corecte, standardizate", susţine el.
"Este pentru prima dată când şcoala românească nu mai este abordată ca proiect cu termen de finalizare de pe o zi pe alta! Anul şcolar precedent a fost anul onestităţii şcolii româneşti. Felicit cadrele didactice care s-au solidarizat într-un demers guvernamental ce vine să dea plus valoare şcolii româneşti. Le mulţumesc pe acestă cale tuturor profesorilor care înţeleg că educaţia corectă şi de calitate este miza României pe termen lung", se adresează premierul profesorilor.
Boc se arată bucuros că noul an şcolar "a adus o importantă schimbare de mentalitate şi context". "Nu ne putem fura căciula la nesfârşit! Am văzut deja că examenul de bacalaureat a devenit unul cu adevărat reprezentativ, şi-a redobândit statutul de examen de maturitate. Au fost aplicate măsuri ferme de evitare a fraudelor iar cei care au încălcat regulile, elevi sau profesori, au plătit. şi examenul pentru titularizarea cadrelor didactice s-a desfăşurat sub aceleaşi auspicii", subliniază premierul.
Prim-ministrul le transmite părinţilor că şcoala românească are nevoie şi de prezenţa lor. "Condiţiile prin care vă puteţi implica decisiv în viaţa şcolii au fost îndeplinite. Prezenţa dumneavoastră în conducerile şcolilor este esenţială pentru un proces educaţional aproape de nevoile copiilor", spune el.
În privinţa profesorilor, Boc le spune că este nevoie să rămână la fel de dedicaţi actului educaţional, întrucât colaborarea lor în reuşita şcolii româneşti este esenţială.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro