Mergi la conţinutul principal

Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, promotor al culturii brăilene

• unitatea şcolară a organizat prima ediţie a Festivalului Judeţean de Teatru Şcolar „Micii-Mari Actori”

 

Pe 17 februarie, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Brăila a fost gazda primei ediţii a Festivalului Judeţean de Teatru Şcolar „Micii-Mari Actori”. La festivalul  organizat de profesorii Daniela Bobocea şi Aliana Ionescu au participat 120 de elevi de ciclul primar din municipiul şi judeţul Brăila, însoţiţi de cadrele didactice coordonatoare, părinţi, bunici, făcând o paradă a costumelor, a talentelor artistice în plină formare.

Atenţia la detaliile scenografice, interpretative, ţinutele alese cu mare grijă, calitatea textelor interpretate, emoţia artistică, fundalul sonor, expresivitatea, creativitatea, originalitatea, toate au fost regăsite în reprezentaţiile fără cusur ale participanţilor.

„Aşa au ales cadrele didactice şi elevii să-şi manifeste respectul, trăirile şi spiritul civic: prin cultură. O generaţie cultă, educată, va fi la rândul ei premergătoarea altor generaţii cu aceleaşi valori perpetuate. Rezistenţa şi existenţa noastră ca naţiune independentă, în tumultul globalizării, este educaţia”, ne-a spus prof. Daniela Bobocea.
Recitări sensibile sau pline de forţă, haz sau nostalgie, monologuri din opere cunoscute pentru copii sau reinterpretări ale acestora, creaţii ale cadrelor didactice, scenete încărcate de tensiuni, de mişcare scenică, au umplut sălile de concurs de bucuria teatrului.

Juriul festivalului a fost format din: Anca Cismaru - regizor artistic la Teatrul „Maria Filotti”, Daniela Mihovici - managerul Teatrului de Păpuşi Cărăbuş, prof. Mihaela Voinea - Şc. Gimnazială Gropeni, prof. Mihaela Ferescu, prof. Daniela Pascu - Şc. Gimnazială „Mihai Viteazul” şi Adriana Burlacu - jurnalist Ziarul “Brăila”.

Festivalul a fost o reuşită. Aplauzele spectatorilor i-au răsplătit pe micii-mari actori şi le-au sporit motivaţia pentru a performa pe mai departe. Emoţiile vor continua în aşteptarea premierii, care va avea loc pe data de 17 martie la Teatrul de Păpuşi Cărăbuş.

Organizatorii au fost susţinuţi financiar de sponsorul principal al festivalului, Fundaţia “Rădăcini Grup”, care a promovat şi cu această ocazie sistemul de burse de studiu pe care îl oferă absolvenţilor de gimnaziu din mediul rural din 10 judeţe, printre care se numără şi Brăila.

De precizat că în luna ianuarie, Şcoala „M. Viteazul” a organizat şi găzduit un alt eveniment neîntâlnit în specificul activităţilor şcolare româneşti: prima ediţie a Concursului Judeţean de Desen şi Discurs Public „Manifestul meu pentru România unită”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro