Mergi la conţinutul principal

Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, întâlnire transnaţională de proiect Erasmus+ în Portugalia

• una dintre temele întâlnirii, care a avut loc în perioada 15-20 octombrie, a fost diversitatea culturală europeană

 

Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” este parteneră într-un proiect Erasmus+. Proiectul se numeşte “ACHIEVE+” - Around Cultural Heritage Investigate European Values with Erasmus+ (număr de referinţă: 2018-1-PT01-KA229-047257_1), Acţiunea Cheie 2 - Proiecte de parteneriat de schimb interşcolar şi are o durată de 24 luni (01.09.2018 – 31.08.2020).

Obiectivele operaţionale ale acestui proiect sunt: dezvoltarea activităţilor pedagogice pentru a implica comunitatea în istoria locală şi în patrimoniul cultural, îmbogăţirea cunoştinţelor despre diversitatea arhitecturală europeană şi despre personalităţile istorice şi vieţile lor, creşterea nivelului competenţelor sociale şi interculturale, dezvoltarea compeţentelor de comunicare în limba engleză, dezvoltarea competenţelor digitale prin abordări integrate inovatoare, dezvoltarea educaţiei deschise şi a practicilor inovatoare într-o epocă digitală. Toate acestea conduc către realizarea obiectivului general al proiectului: promovarea valorilor europene, a patrimoniului cultural precum şi la obţinerea succesului educaţional.                                                                              

În perioada 15 – 20 octombrie 2018 a avut loc prima întâlnire transnaţională organizată de ţara coordonatoare, Portugalia, “Agrupamento de Escolas de Idães”,Felgueiras. Ţările partenere, România, Italia, Grecia, Cehia şi Bulgaria, au prezentat în cadrul Conferinţei Achieve  informaţii despre diversitatea culturală europeană, argumentând importanţa moştenirii culturale şi a conştientizării valorilor europene de către beneficiari: elevi şi comunitatea locală. 

Motivaţia şcolii noastre de a participa la acest proiect a reliefat faptul că anul 2018 a fost desemnat „Anul european al patrimoniului cultural”, iar Brăila a sărbătorit 650 de ani de la atestarea istorică a oraşului şi, nu în ultimul rând, România împlineşte 100 de ani de la Marea Unire. În echipa de proiect a ţării coordonatoare se află un ambasador eTwinning, Daniela Guimaraes, fapt ce garantează utilizarea cu succes a platformei eTwinning, un coordonator CLIL (Învăţarea integrată a conţinutului şi a limbii) şi coordonatorul proiectului inovativ Flexible Curriculum.

Astfel, în această mobilitate toţi profesorii au participat la ore demonstrative predate în limba engleză şi la un seminar oferit de ambasadorul eTwinning şi au putut observa un proiect în dezvoltare cu privire la patrimoniul cultural, legat de stilul arhitectural românesc, prezent în spaţiul istoric Portugalia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro