Mergi la conţinutul principal

Şcoala "Fănuş Neagu", în straie de sărbătoare

Ieri, la Şcoala "Fănuş Neagu" a avut loc deschiderea manifestărilor prilejuite de aniversarea a şapte ani de când instituţia de învăţământ poartă numele scriitorului Fănuş Neagu. Cuvântul de început i-a aparţinut directorului adjunct al şcolii, prof. Marilena Emilia Meiroşu, care a vorbit despre aniversare şi a enumerat activităţile ce urmează a se derula săptămâna aceasta. Deoarece Fănuş Neagu nu a putut fi prezent la eveniment din motive de sănătate, nepotul său, Stelian Drăgan a dat citire mesajului transmis de scriitor. Apoi a luat cuvântul edilul-şef, Aurel Simionescu, care a ţinut să precizeze că ar trebui să se facă, în Brăila, Casa memorială Fănuş Neagu, dar şi un concurs care să poarte numele scriitorului.

În acelaşi cadru a fost lansat volumul "Fănuş şi eroii lumii lui", de prof. Constantin Gherghinoiu. A urmat un concurs de handbal şi şah intitulat "Fănuş Neagu între sportivi", premierea câştigătorilor şi vernisajul unei expoziţii de fotografie, manuscrise, carte şi ceramică.

Astăzi, de la ora 11.00, elevii şi cadrele didactice ale şcolii vor face o incursiune în viaţa şi opera lui Fănuş Neagu, apoi trupa de teatru va susţine un spectacol.

În sala de festivităţi a şcolii, decorată pentru sărbătoare, au fost prezenţi elevi, cadre didactice, primarul oraşului Aurel Simionescu - fost elev al şcolii - inspectorul şcolar general, prof. Viorel Mortu, inspectorul pentru management, prof. Adrian Simion şi directorul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", Dragoş Neagu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro