Mergi la conţinutul principal

Şcoala “M. Eminescu” şi Liceul Pedagogic, donaţii de 4.000 lei pentru Cristi

• elevii Şcolii “Mihai Eminescu” au derulat pe parcursul săptămânii trecute o campanie prin care au strâns suma de 1.705 lei, iar alţi 1.000 lei au fost viraţi direct în cont • colegii lui Cristi de la Liceul Pedagogic au demarat şi ei o acţiune de strângere de fonduri, reuşind să adune în câteva zile peste 1.200 lei • şi la redacţie se înmulţesc donaţiile, alţi 200 lei şi 100 euro fiind dăruiţi pentru “adolescentul de 10” al Brăilei • iar veştile bune nu se termină aici • în luna decembrie va avea loc un super eveniment caritabil pentru Cristi • doar împreună vom reuşi să îl ajutăm!

 

Campanii umanitare desfăşurate de unităţi de învăţământ, donaţii făcute direct în conturi sau la redacţia cotidianului nostru şi o sumă de peste 4.000 lei adunată pentru Cristi Filip. Iar toate acestea în doar o săptămână! Brăilenii mici şi mari arătă că “adolescentul de 10” nu este singur şi că împreună vom putea să-l ajutăm să strângă banii necesari pentru plata tratamentului imunologic de care are nevoie urgentă.

 

Şcoala “Mihai Eminescu”, alături de Cristi

Pe parcursul săptămânii trecute, la Şcoala “Mihai Eminescu” s-a desfăşurat o campanie de strângere de fonduri pentru Cristi. Iniţiativa a venit de la Alexandra, elevă în clasa a IV-a D, prof. învăţător Neculai Ciupercă, fetiţa fiind nelipsită de la campaniile desfăşurate de cotidianul nostru în ultimii doi ani. Imediat ce a aflat că adolescentul are nevoie de noi, aceasta a fost printre primii care s-a implicat, iar ideea ei a fost imediat îmbrăţişată de colegii din clasă şi de elevii şi profesorii şcolii. Astfel, Alexandra, însoţită de colegele ei, a mers cu urna prin şcoală şi a reuşit să adune suma de 1.701 lei, în doar câteva zile. De asemenea, tot din partea Şcolii “Mihai Eminescu”, alţi 1.000 lei au fost donaţi direct în contul lui Nicolae Filip, tatăl lui Cristi. Iar campania este în desfăşurare!

Le mulţumim frumos elevilor şi dascălilor Şcolii “M. Eminescu”, directorilor Victorina Ciomîrtan şi Mihaela Baltă, pentru implicarea şi generozitatea de care au dat dovadă!

 

Colegii lui Cristi de la “Perpessicius”, peste 1.200 lei pentru Cristi

La fel ca în ultimii doi ani, colegii lui Cristi de la Liceul Pedagogic “P. D. Perpessicius” s-au mobilizat şi au demarat o acţiune de strângere de fonduri în şcoală. Astfel, cinci elevi de clasa a X-a au reuşit să strângă 1.205 lei de vineri şi până ieri. Mai mult, cea mai mare parte din sumă, mai exact 1.000 lei, a fost adunată în timpul unei pauze, adică în doar 10 minute.

Iar veştile bune nu se opresc aici. Elevii de la “Perpessicius” s-au gândit să continue seria acţiunilor şi să fie Secret Santa pentru Cristi. În luna decembrie, grupul de elevi organizează un super eveniment pentru adolescent. Va fi o sărbătoare a speranţei, o zi în care vor cânta, vor dansa şi vor pregăti multe surprinze. Iar cel mai important, îi vor arăta lui Cristi că nu este singur! În prezent se lucrează intens pentru acest proiect. Vom reveni cu mai multe detalii într-o ediţie viitoare.

Le suntem recunoscători elevilor, profesorilor şi directorilor Constantin Gherghinoiu şi Bogdan Grigore, care au fost şi sunt mereu alături de noi şi de Cristi!

 

Se înmulţesc şi donaţiile la redacţia “Obiectiv”

Donaţiile pentru Cristi curg şi la sediul redacţiei noastre. Vineri, un brăilean care a dorit să îşi păstreze anonimatul i-a dăruit adolescentului suma de 100 euro, urându-i multă sănătate. Tot vineri, brăileanul Aurel Manolache a făcut o donaţie în valoare de 100 lei, însoţită de mesajul “Să-I ajute Dumnezeu să se facă bine”. Ieri, pe adresa redacţiei am mai primit o donaţie anonimă în valoare de 100 lei. În total, de la reluarea campaniei, la redacţie am strâns 525 lei şi 100 euro.

Le mulţumim tuturor pentru gestul generos şi sperăm ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulţi oameni. Orice sumă contează!

În prezent, adolescentul se află în Germania, unde urmează un tratament care să-i întărească sistemul imunitar, afectat de zecile de cure de citostatice. Tratamentul este unul modern, nu are efecte adverse şi cuprinde trei tipuri de terapie: GcMAF Immunotherapy; Gene Therapy şi Vaccinul. Până acum soţii Filip au putut plăti prima terapie, însă pentru ca tratamentul să dea rezultate cât mai rapide, este nevoie ca adolescentul să o înceapă şi pe cea de-a doua terapie (Gene Therapy), costul acesteia fiind de 16.000 euro. Din donaţiile care s-au făcut în ultima perioada în conturile lui Nicolae Filip, părinţii lui Cristi au reuşit să achite prima rată de 5.000 euro. Aşadar, Cristi mai are nevoie de 11.000 euro. URGENT!

Dragi brăileni! În ultimii doi ani, împreună, i-am dăruit speranţă, putere, încredere, dar, mai presus de orice i-am dăruit VIAŢĂ! Mai avem de făcut un singur pas – viaţa lui să fie una normală, fără securea bolii care să-i balanseze deasupra capului, adică fără teama de recidivă. Iar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru. Să nu-l abandonăm pe ultima sută de metri!

Vă invităm să dăruiţi orice sumă, cât de mică! Asociaţia “Salvează o inimă” a reluat campania de strângere de fonduri pentru tratamentul adolescentului şi a redeschis conturile unde se pot face donaţii. Acestea sunt:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont EURO: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Pentru că Asociaţia “Salvează o inimă” susţine mulţi copii cu malformaţii grave care au nevoie de ajutor, vă rugăm să specificaţi numele “Cristian Filip” atunci când donaţi. De asemenea, pe platforma asociaţiei se pot face donaţii direct prin firmă sau prin serviciul PayPal (sumele încep de la 2 euro). Orice detalii legate de cum puteţi dona bani, chiar direct de acasă, prin calculator, găsiţi pe adresa:

https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristian-filip/

Donaţii se pot face şi în conturile deschise pe numele Filip Nicolae, tatăl lui Cristian:

CONT LEI RO18CECEC001946229018440, deschis la CEC Bank

CONT EURO RO49RZBR0000060018226296 şi

CONT LEI RO74RZBR0000060015758942, deschise la Raiffaisen Bank,

De asemenea, vă aşteptăm şi la sediul redacţiei noastre din Str. Mihai Eminescu, nr. 56, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Sumele dăruite şi numele donatorilor vor fi făcute publice a doua zi.

Cristi nu e singur! Împreună vom reuşi!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro