Mergi la conţinutul principal

Şcoala “Eminescu” şi Liceul “Titulescu”, “mărţişoare” de aproape 9.000 lei pentru Iuliana

• elevii şi profesorii de la Însurăţei au organizat pe 28 februarie un Târg caritabil în centrul oraşului, acţiune în urma căreia au adunat circa 5.000 lei pentru profesoara de geografie diagnosticată cu cancer • elevii şi dascălii de la “Mihai Eminescu” au organizat o colectă la nivelul şcolii şi au donat aproape 4.000 lei

 

Odată cu venirea primăverii au “înflorit” şi donaţiile pentru Iuliana Ţigănuş, profesoara de geografie de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” diagnosticată cu cancer şi mamă a unei fetiţe de 7 ani. La finalul săptămânii trecute, pe 28 februarie mai exact, colegii profesori şi elevii de la Liceul Tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăţei au organizat în centrul oraşului Târgul caritabil “Împreună pentru Iuliana”, în care au oferit spre vânzare mărţişoare şi alte obiecte handmade. La această activitate s-au implicat toţi elevii liceului, de la clasele primare până la cele de liceu. Îndrumaţi de diriginţi şi profesori şi ajutaţi de părinţi, aceştia au lucrat două săptămâni la confecţionarea produselor expuse la târg. Evenimentul a fost un succes, dovadă fiind vizitatorii care s-au adunat în centrul oraşului pentru a o ajuta pe Iuliana, precum şi cei 5.000 lei obţinuţi în urma vânzării mărţişoarelor, sumă ce a fost apoi donată pentru ca Iuliana să îşi poată plăti tratamentul de care are mare nevoie.

Târgul a fost coordonat de profesorii Elena Gheorghe, Nicoleta Gorgovan şi Veronica Badiu.

 

“Mihai Eminescu”, şcoala faptelor bune

Nu a existat campanie umanitară sprijinită de cotidianul nostru fără ca elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” să nu se alăture, iar cazul Iulianei Ţigănuş nu face excepţie. Ca de fiecare dată, campania a pornit la iniţiativa liderilor Consiliului Şcolar al Elevilor, reprezentat de Alessia Oancea, Ioana Vîlcea şi Teodora Chebuşiu. Acestea au organizat o colectă pe parcursul săptămânii trecute şi în fiecare zi au mers cu o urnă la colegii lor din clasele primare şi gimnazile pentru a strânge donaţii. De asemenea, şi profesorii unităţii de învăţământ sunt alături de Iuliana, iar la finalul unei săptămâni de campanie s-au strâns 3.970 lei. Ieri, consilierul educativ Nicoleta Enache a înmânat suma redactorilor “Obiectiv”, care se vor ocupa să îi depună în conturile deschise pentru această cauză.

 

Şi noi putem fi parte din magia binelui!

Aşa cum v-am mai informat, primul pas spre vindecarea Iulianei a fost făcut. Săptămâna trecută, cu ajutorul donaţiilor făcute de voi, aceasta a ajuns în Turcia şi după o serie de analize a început şi prima chimioterapie. Urmează o nouă etapă pentru ea, o bătălie în care va avea nevoie de toate resursele, în special financiare.

Am demonstrat-o de atâtea şi atâtea ori! Noi putem fi magia binelui pentru Iuliana şi putem scrie un final fericit la povestea ei! Noi, împreună, îi putem da Iulianei cel mai preţios mărţişor: bucuria de a-şi strânge mult timp de acum încolo puiul în braţe.

Cum putem face asta? Printr-o donaţie, oricât de mică, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”, deschise la Banca Transilvania:

 

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

 

Vă rugăm să specificaţi numele de familie (Ţigănuş) al cauzei pentru care faceţi donaţia!

Cei care vor să o ajute pe Iuliana o pot face şi prin intermediul Facebook-ului. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe pagina special creată pentru această cauză - “Împreună pentru Iuliana” şi să donaţi o sumă de bani. De asemenea, tot pe Facebook mai există o pagină de donaţii “Împreună pentru Iuliana”, unde oamenii scot la licitaţie diverse obiecte, banii obţinuţi din vânzarea acestora fiind apoi redirecţionaţi pentru ca Iuliana să îşi poată plăti tratamentul.

Cauza Iulianei poate fi susţinută şi prin donaţii în urnele special amenajate în mai multe locaţii din oraş: în incinta Colegiului “Ana Aslan”, Carrefour, Salon Estetica, Salon Beauty Center, Salon Aristocrat şi Florăria Vows. Indiferent ce metodă alegi, important e să te implici şi să donezi!

Nu uitaţi că până pe 8 martie, pe Str. Mihai Eminescu (fosta Regală) se desfăşoară Târgul anul de Mărţişoare. La una dintre căsuţele din lemn se află şi Asociaţia brăileană “Magia Binelui”, ONG a cărui misiune este să îi ajute pe cei care se luptă cu cancerul. Asociaţia a fost fondată de femei care ştiu cât de grea poate fi o astfel de boală, misiunea lor fiind aceea de a le oferi suport moral şi financiar persoanelor care au trecut sau trec printr-o astfel de încercare. Membrii ONG-ului au decis ca o parte din banii strânşi din vânzarea obiectelor să fie redirecţionată pentru Iuliana Ţigănuş. De altfel, Asociaţia “Magia Binelui” a amplasat şi o urnă pentru cei care trec prin zonă şi vor să facă o mică donaţie.

Haideţi să fim “Împreună pentru Iuliana”!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro