Mergi la conţinutul principal

Şcoală din Iaşi închisă din cauza gripei porcine

Autorităţile sanitare au decis, marţi, suspendarea cursurilor la Şcoala nr. 15 din Iaşi pentru şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 de cazuri de gripă nouă, informează Ministerul Sănătăţii.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, este vorba de 20 de elevi ai şcolii şi un adult care lucra în departamentul administrativ. 19 dintre cele 21 de cazuri au fost confirmate marţi după-amiază, potrivit Centrului Naţional de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile.
Luni, la şcoala generală nr. 15 din Iaşi au fost confirmate două cazuri de gripă A/H1N1, iar după efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat şi alţi copii care prezentau simptome respiratorii, de la care au fost recoltate mai multe probe biologice. Marţi după-amiază, o parte dintre analize au confirmat existenţa virusului gripal în cazul a 19 persoane.
Toţi cei infectaţi cu virusul gripal sunt în curs de izolare şi primesc tratament de specialitate, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
În conformitate cu protocolul Ministerului Sănătăţii, Centrul Naţional Prevenire a Bolilor Transmisibile a decis suspendarea cursurilor pentru şapte zile, până la data de 3 noiembrie inclusiv, urmând ca după această dată, situaţia să fie reevaluată.
Tot la Iaşi au fost depistate, luni, alte două studente din unităţi de învăţământ diferite şi care nu au călătorit în zone afectate. În prezent cele două studente sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase unde urmează tratament de specialitate.
Îmbolnăvirea unui elev de gripă porcină duce la închiderea clasei în care acesta învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile, iar confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală atrage după sine suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână, conform măsurilor anunţate de Ministerul Sănătăţii pe 10 septembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro