Mergi la conţinutul principal

Şase tone «tocate» din conducta CET

Conducta CET de termoficare din zona localităţii Chiscani a fost tăiată, bucată cu bucată, de trei indivizi puşi pe făcut bani. Cantitatea totală sustrasă este de peste 6 tone, autorii fiind Eugen Ciocan, Daniel Radu şi Aurelian Răzoleanu. În 2014, cei trei au sustras 35 bucăţi metalice, în greutate totală de 6.360 kg, din conducta CET.
Poliţiştii le-au dat de urmă şi acum procurorii au dispus trimiterea lor în judecată.
După cum se arată în rechizitoriul parchetului, în noaptea de 24/25 februarie 2014, inculpatul Eugen Florentin Ciocan, împreună cu Daniel Radu, a sustras 11 bucăţi metalice în greutate de 1.500 kg, prin tăiere, din conducta CET de la Chiscani. În noaptea de 15/16 octombrie 2014, tot Ciocan, împreună cu inculpatul Aurelian Răzoleanu, a sustras alte 24 de bucăţi metalice, din aceeaşi conductă şi tot prin tăiere, în greutate de 4.860 kg.
În faţa procurorilor, inculpaţii au recunoscut faptele, toţi fiind cunoscuţi cu antecedente penale. Eugen Ciocan are 27 de ani, nu are ocupaţie sau loc de muncă, şi are domiciliul în comuna Chiscani. Daniel Radu este tot din Chiscani, are 30 de ani şi studii liceale iar inculpatul Aurelian Răzoleanu are 30 de ani, 11 clase, de profesie electrician.
Legat de fapta comisă în februarie 2014, la ora 7.40, poliţiştii i-au depistat pe Eugen Ciocan şi Daniel Radu, chiar în timp ce transportau cu autoutilitara mai multe segmente din conducta de tremoficare ce aparţinea CET. În octombrie 2014, inculpaţii Ciocan şi Răzoleanu au fost prinşi de poliţişti tocmai când sustrăgeau de zor segmente din conductă. În iulie 2014, lucrătorii Postului de Poliţie Comunală Chiscani au găsit, cu ocazia unei percheziţii domiciliare, la un alt localnic mai multe segmente din conducta de termoficare. Toate cauzele au fost reunite şi au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.
S-a stabilit că hoţii şi-au făcut dinainte planurile, la un moment dat chiar au împrumutat o autoutilitară ce urma să fie folosită pentru transportul bucăţilor din conductă, fără a-i spune proprietarului la ce urma să fie folosită maşina. Acesta a aflat de la poliţie despre furturi.
La data de 16 octombrie 2014, jandarmii din Lacu Sărat, aflaţi în toiul nopţii în misiune, au observat pe un teren din dreptul localităţii Vărsătura, mai multe bucăţi de ţeavă tăiată. Cu ajutorul ochelarilor de vedere pe timp de noapte, forţele de ordine au văzut trei persoane care fugeau, ulterior fiind descoperite toate cele 24 de segmente de ţeavă care fuseseră furate. După o pândă de o oră, jandarmii au descoperit autoturismul şi în interios stăteau ascunşi Eugen Ciocan şi Aurelian Răzoleanu. S-a găsit şi un tub de oxigen, un aparat de tăiere cu flacără oxiacetilenică şi furtunurile aferente. Totul fusese folosit la tăierea bucăţilor din conducta CET.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro