Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şase tineri arestaţi pentru trafic de droguri

Duminică, 14 decembrie 2014, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Brăila, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a şase tineri - patru brăileni şi doi buzoieni - reţinuţi în urma unui fragrant şi anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi (în cazul unuia dintre inculpaţi) trafic de droguri de mare risc, fapte prevăzute de Legea nr. 143/2000. Este vorba de Alexandru Răzvan Meroiu, Cristian Constantin, Dragoş Alexandru Micu, Dan Andrei Mecleuş, Marian Mircea Drăghici şi Grigore Valentin Drăghici. Cei şase traficanţi de droguri se află închişi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.
Potrivit informaţiilor furnizate de judecătorul Viorel Vasile, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, toţi cei şase inculpaţi arestaţi duminică au formulat contestaţie împotriva mandatelor de arestare preventivă emise de instanţă.
Surse din cadrul instanţei ne-au precizat că, în ziua de vineri, 12 decembrie 2014, brăilenii Cristian Constantin, Dan Andrei Mecleuş şi Dragoş Alexandru Micu (studenţi din Brăila) s-au hotărât să achiziţioneze o însemnată cantitate de cannabis de la inculpatul Alexandru Răzvan Meroiu, tot brăilean, după ce au pus mână de la mână şi au strâns suma de 7.300 lei. Câştigul obţinut din valorificarea drogurilor urma să se împartă la trei.
Pentru realizarea tranzacţiei, Meroiu şi cei trei cumpărători s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Buzău, unde au luat legătura cu Marian Mircea Drăghici şi Grigore Valentin Drăchici. Cei doi distribuitori de droguri le-au vândut brăilenilor cantitatea de 282 grame cannabis, însă anchetatorii DIICOT erau pe urmele lor.
Traficanţii de droguri au fost prinşi în flagrant, iar în urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit întreaga cantitate de cannabis ascunsă în autoturismul cu care se deplasau.
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila au efectuat, în aceeaşi zi, o percheziţie la domiciliul suspecţilor, reuşind să recupereze încă 5 grame de cannabis de la domiciliul lui Marian Mircea Drăghici.
Reţinuţi 24 de ore pe ordonanţă emisă de procuror, cei şase traficanţi de droguri au fost prezentaţi duminică, 14 decembrie, Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc (în cazul lui Alexandru Răzvan Meroiu), potrivit site-ului Tribunalului Brăila. Toţi cei şase tineri arestaţi au contestat mandatele de arestare preventivă, astfel că dosarul DIICOT va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, pentru soluţionarea contestaţiilor.
Reamintim că, la începutul lunii septembrie a.c., alţi trei indivizi au fost reţinuţi de DIICOT - BT Brăila, după ce au adus în satul Chichineţu, comuna Ciocile, 350 de grame de cannabis, drogurile fiind ascunse într-un termos. Şeful grupării, Gheorghe Văduva-Micu, din Ilfov, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar ceilalţi doi traficanţi, Marian Micu şi Florin Cristian Manciu, au primit câte 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, urmând să presteze câte 90 de zile de muncă folosul comunităţii. Drogurile proveneau din capitala Greciei, Atena.
De asemenea, pe 9 decembrie, DIICOT Brăila i-a reţinut pe brăilenii George Sorin Tudorică, agent la Postul de Poliţie Drăguşeni din cadrul IPJ Galaţi, şi Marian Vlad, angajat al unei firme de pază, ambii implicaţi în tranzacţiile cu droguri. Cei doi au fost ulterior arestaţi pentru introducere în ţară de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu etnobotanice. Potrivit DIICOT, începând cu iulie a. c., poliţistul Tudorică a comandat patru colete cu droguri din Spania, prin intermediul unui site, iar coletele ajungeau la Brăila prin Poşta Română.

 
Categorie articol: 

Comentarii