Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şase elevi din Brăila merg la Olimpiada Naţională de Religie

• competiţia se va desfăşura la Iaşi, între 12 şi 15 aprilie, lotul judeţean fiind compus din doi elevi de gimanziu şi patru de liceu

 

S-a definitivat şi lotul elevilor care vor reprezenta judeţul Brăila la Olimpiada Naţională de Religie. La etapa judeţeană au participat 372 de elevi de gimnaziu şi liceu, iar cei mai buni şase participanţi din clasele VII-XII au reuşit să se califice la faza naţională. Aceştia sunt:

Bianca Panţuru, clasa a VII-a, Şcoala Surdila Găiseanca, prof. Marius Păpăruş. Bianca participă pentru prima dată la naţională, însă ea a mai concurat şi la judeţenele de geografie, română şi matematică. “Îmi place religia, îmi place să descopăr ceva nou şi să aflu ce a fost înainte şi după Hristos. Sper să obţin un rezultat frumos”, ne-a mărturisit adolescenta.

Teodora Stroe, clasa a VIII-a, “Al. I. Cuza”, prof. Roxana Jipa. Tot pentru prima dată s-a calificat şi Teodora la naţională, cu un punctaj aproape perfect - 9,95. Ea merge des la concursuri, câştigând anul acesta o menţiune la “Cultură şi spiritualitate”, iar anul trecut premiul II la etapa judeţeană a olimpiadei de religie.  La liceu vrea să urmeze un profil vocaţional, cel de educator-învăţător.

Alin Cărbunaru, clasa a IX-a, “Perpessicius”, prof. Victoria Ferescu. Alin învaţă la profilul Ştiinţe sociale, a obţinut menţiune la ultimele două ediţii judeţene ale olimpiadei, iar acum s-a calificat mai departe, la naţională. 

Melania Ionescu, clasa a X-a, Liceul de Arte, prof. Loredana Vasiloancă. Melania a participat şi anul trecut la naţională, a acumulat experienţă, iar la ediţia aceasta merge încrezătoare în forţele sale. Ea este elevă la secţia Teatru a Liceului de Arte.

Ştefania Radu, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Pr. Florin Grecu. Tot pentru a doua oară participă la naţională şi Ştefania. Fiind la Ştiinţele Naturii, ea vrea să urmeze Medicina, mai exact specializarea Stomatologie.

Cristian Grecu, clasa a XII-a, “Bălcescu”, prof. Stela Todie şi Pr. Florin Grecu. Cristian a participat la foarte multe naţionale, încât a pierdul şirul lor. A concurat de şase ori în finala pe ţară a olimpiadei de matematică, având două medalii de argint şi două de bronz. Aceasta este a treia naţională de religie, în anii trecuţi câştigând un premiu special. A primit oferte să studieze la facultăţi din afară, dar a preferat să rămână în ţară, el dorind să intre la Politehnică.

Felicitări tuturor şi mult succes la etapa naţională!
Categorie articol: 

Comentarii