Mergi la conţinutul principal

Şase din şase şi HC Dunărea rămâne lidera Ligii Naţionale

marţi, formaţia brăileană a câştigat cu 25-20 duelul cu HC Zalău • la pauză scorul a fost egal 11-11 • Voicu, Tiron şi Perianu au fost MVP-urile partidei • pentru HC Dunărea urmează  meciul cu HC Gomel, în turul II al Cupei EHF

 

HC Dunărea traversează cea mai bună perioadă din istoria clubului. Formaţia brăileană se află pe primul loc în Liga Naţională de handbal feminin după ce marţi seara a bifat al şaselea succes consecutiv, 25-20, în partida cu HC Zalău, echipă antrenată de fostul selecţioner Gheorghe Tadici. La conferinţa de presă care a prefaţat acest meci, antrenorul echipei brăilene a spus că va fi o partidă dificilă pentru formaţia sa şi aşa a şi fost. Jucătoarele lui Tadici au venit cu lecţia bine învăţată şi au jucat o repriză şi jumătate de la egal la egal cu gazdele. Numai că în acest campionat HC Dunărea nu mai are titulare şi rezerve, ci un lot de handbaliste echilibrat valoric pe posturi şi Costică Buceschi a avut cum să schimbe registrul tactic în timpul jocului. Mai mult, în tabăra echipei brăilene trei jucătoare au prins o zi de excepţie şi anume portarul Elena Voicu şi interii Bianca Tiron şi Gabriela Perianu. Prima a avut 15 parade şi a parat două aruncări de la 7 metri, iar Tiron cu 9 reuşite şi Perianu cu 8, au fost principalele realizatoare ale gazdelor. HC Dunărea a condus cu 4-2 şi 9-6, dar a fost egalată de fiecare dată, iar echilibrul a persistat pe tabelă şi după primele 30 de minute. Echipa lui Tadici a avut benzină până în minutul 46, moment al jocului în care tabela a indicat ultima egalitate, 19-19. Cu Tiron şi Perianu de neoprit în faza ofensivă, brăilencele au marcat de şase ori, s-au desprins la 25-19 şi cu cinci minute înainte de final partida era deja jucată. Ca de obicei, Gheorghe Tadici şi-a făcut numărul şi firesc a fost sancţionat de arbitrii partidei. HC Dunărea a câştigat meritat această partidă, iar acum se pregăteşte pentru jocul din deplasare cu HC Gomel, din turul II al Cupei EHF. Formaţia brăileană va pleca în această dimineaţă spre Belarus, iar partida cu campioana acestei ţări va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00.

Pentru HC Dunărea au marcat Bianca Tiron 9 goluri, Gabriela Perianu 8, Ana Maria Tănăsie 2, Aneta Pârvuţ 2, Timea Tătar 2, Andreea Lipară 1, Gabriella Szucs 1, iar pentru HC Zalău au înscris Bloj 7 goluri, Rob 6, Trif 2, Dragut 2, Crap 1, Klimek 1, Panici 1.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro