Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şase brăileni prinşi braconând scrumbie, pe Dunăre

• Poliţia de Frontieră i-a surprins în flagrant, în timp ce foloseau plase monofilament • cei şase indivizi, împărţiţi în trei echipe a câte doi oameni, reuşiseră să captureze 24 kg de scrumbie

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, şase bărbaţi care capturaseră cantitatea totală de 24 de kg de scrumbie. Cei şase brăileni, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 de ani, erau împărţiţi în trei echipe a câte doi oameni şi acţionau, miercuri, 26 aprilie, în zona kilometrilor 8 şi 9, braţ Cravia, şi în zona kilometrului 186 al fluviului Dunărea. Se acţiona cu trei bărci din tablă, folosindu-se două plase de tip monofilament şi o plasă din nylon în două fire, fără a deţine autorizaţii de pescuit, în perioada de prohibiţie.

“În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră asupra ambarcaţiilor, a fost descoperită cantitatea totală de 24 kg de peşte din specia scrumbie. Întreaga cantitate de peşte în valoare totală de 600 lei a fost predată unei unităţi de profil spre valorificare, iar cele trei bărci în valoare de 3.000 lei, două motoare Suzuki şi unul Mercury, în valoare de 6.000 lei şi plasele în lungime totală de aproximativ 450 metri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări pe numele celor şase bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor din plasă de tip monofilament”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii