Mergi la conţinutul principal

Şase bancomate din Brăila, sparte în doar zece zile

• autorii spargerilor sunt Gabriel Stelian Agheorghiesei şi iubita sa, Ana-Maria- Stoian • furturile au avut loc în perioada 27 august – 7 septembrie • suspecţii au furat 7.500 lei, prin blocarea fantei de eliberare a numerarului de la nivelul a 6 ATM-uri aparţinând  UniCredit Ţiriac şi Raiffeisen Bank •  Agheorghiesei a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de furt calificat, iar iubita lui este cercetată sub control judiciar •în aceeaşi perioadă, suspecţii au mai comis furturi din ATM-uri pe raza judeţelor Ialomiţa şi Bacău • şi, pentru că obrazul subţire cu cheltuială se ţine, între spargeri, cei doi circulau numai cu autoturisme de lux, BMW  ori AUDI

 

Furturile din bancomate au devenit o adevărată “afacere” pentru doi concubini, un bărbat de 27 de ani din Botoşani şi iubita de 22 de ani, din comuna brăileană Şuţeşti. Cei doi au dat lovituri la şase ATM-uri bancare din municipiul Brăila şi au reuşit să încaseze o sumă frumuşică, de 7.500 lei, în numai o săptămână şi jumătate. Băncile atacate de Agheorghiesei Gabriel Stelian şi Stoian Ana-Maria-Mariusica au fost UniCredit Ţiriac şi Raiffeisen Bank.

Planurile hoţilor din bancomate au fost date peste cap de anchetatori, botoşăneanul fiind deja arestat, în timp ce partenera de viaţă şi afaceri este cercetată sub control judiciar. Culmea, cei doi nu veneau aşa oricum să fure, ci cu autoturisme BMW sau AUDI. Ei au dat lovituri şi în alte judeţe.

Astfel, în ziua de 20 septembrie, tânărul de 27 de ani, domiciliat într-o comună din judeţul Botoşani, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare, pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Agheorghiesei a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale i-au probat suspectului comiterea a şase infracţiuni de furt din ATM-uri bancare, de pe raza municipiului, două dintre fapte fiind săvârşite sub forma tentativei. De asemenea, s-a probat că la comiterea furturilor a participat şi o tânără de 22 de ani, din comuna brăileană Şuţeşti, care, în prezent, este cercetată sub control judiciar, măsura fiind dispusă la data de 11.09.2016.

În fapt, în perioada 27.08-07.09.2016, cei doi suspecţi au folosit carduri bancare valide, emise pe numele altor persoane, şi, cu ajutorul unor obiecte metalice artizanale, blocau fanta de eliberare a numerarului de la nivelul ATM-urilor, sustrăgând diferite sume de bani. Valoarea totală a prejudiciului este de 7.500 lei.

Cea mai mare sumă extrasă: 3.000 lei

Procurorul Gheorghe Velea, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cel care s-a ocupat de caz şi care a cerut arestarea botoşăneanului devenit specialist în furtul de sume din ATM-urui, a arătat exact cum s-au comis faptele. La data de 29 august, a fost înregistrat la Parchet dosarul penal privind plângerea formulată de UniCredit Bank, privind efectuarea de cercetări pentru furt calificat, faptă comisă la data de 27 august. Persoane necunoscute au sustras suma de 500 lei din ATM-ul situat pe Calea Călăraşilor nr. 15. La 7 septembrie, a venit o altă plângere din partea UniCredit Ţiriac, legată tot de un furt, dar şi o tentativă la furt calificat. În ziua respectivă, fusese sustrasă suma de 2.000 lei din ATM-ul băncii de pe Calea Călăraşilor nr. 15, iar indivizii puşi pe furat au încercat să mai fure nişte bani dintr-un alt ATM aflat tot pe Calea Călăraşilor. nr. 73. Tot la data de 7 septembrie a mai venit o plângere, din partea Raiffeisen Bank, care reclama furtul a 2.000 lei dintr-un ATM de pe Calea Călăraşilor nr. 34.

În aceeaşi zi, de 7 septembrie, la parchet a fost înregistrată o altă plângere din partea Raiffeisen Bank, prin care se anunţa faptul că, între orele 6.15 - şi 23.23, necunoscuţii au sustras suma totală de 3.000 lei dintr-un ATM al băncii situat pe Bulevardul Dorobanţilor.

Cercetările efectuate în cauză i-au indicat fără dubii ca şi autori pe cei doi tineri, deveniţi concubini probabil pentru a face bani. Potrivit procurorului, în perioada 27 august – 7 septembrie, numiţii Agheorghiesei Gabriel Stelian şi Stoian Ana-Maria-Mariusica, concubini, s-au deplasat pe raza municipiului Brăila, iniţial cu un autoturism BMW de culoare albă, cu număr de înmatriculare provizoriu de Suceava, condus de un alt bărbat de 30 de ani. Hoţomanii s-au întâlnit cu o tânără şi i-au solicitat să le facă rost de carduri bancare valide, motivând că trebuie să primească nişte sume de bani şi nu deţin conturi bancare. Persoana în cauză le-a procurat un card bancar, iar cei doi inculpaţi, cu ajutorul acestuia  şi a altor carduri, care au fost găsite asupra inculpatei Stoian Ana-Maria, s-au apucat serios de treabă. Astfel, prin forţarea cu un dispozitiv artizanal a fantei de eliberare a banilor, au sustras şi au încercat să sustragă din bancomate mai multe sume de bani. Ulterior, la comiterea acestor infracţiuni, cei doi amorezi au folosit şi un autoturism AUDI, al cărui proprietar este tatăl suspectului Agheorghiesei.

La data de 10 septembrie, a fost depistată pe raza municipiului Brăila numita Stoian, în timp ce conducea autotursimul AUDI, iar în urma controlului corporal şi al autovehiculului au fost găsite mai multe carduri bancare emise de diferite bănci pe numele a diferite persoane, cât şi chitanţe de depunere numerar cu numele deţinătorului Agheorghiesei Gabriel şi Stoian Ana-Maria. Din datele obţinute de anchetatori, coroborate cu seriile cardurilor bancare găsite, a rezultat că, în aceeaşi perioadă, suspecţii au mai comis furturi din ATM-uri pe raza judeţelor Ialomiţa şi Bacău.

La data de 29 august s-a dispus începerea urmăririi penale în această cauză, iar în scurt timp au fost prinşi şi autorii.

Pe 11 septembrie, tânăra brăileancă a fost reţinută şi dusă în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare. Faţă de ea s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În schimb, spărgătorul de bancomate Agheorghiesei, aflat iniţial la o adresă din judeţul Tulcea, s-a sustras cercetărilor, dar nu pentru mult timp. La data de 19 septembrie, individul a fost reţinut şi apoi a fost dus în faţa instanţei, pe numele lui fiind admis mandatul de arestare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro