Mergi la conţinutul principal

Şapte premii şi două menţiuni pentru lotul brăilean de rusă modernă

La olimpiada naţională de limbă rusă modernă, elevii brăileni au demonstrat că sunt printre cei mai buni din ţară, din totalul de 11 înscrişi în concurs, nouă câştigând premii şi menţiuni. Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 18-21 aprilie, la Slobozia, judeţul Ialomiţa, la concurs participând elevi din Brăila, Bacău, Bucureşti, Suceava, Neamţ, Vaslui, Tulcea, Maramureş, Argeş şi Iaşi.
Lotul brăilean a fost considerat, de la începutul competiţiei, unul puternic, fapt confirmat prin rezultatele extraordinare obţinute: un premiu I, trei premii II, trei premii III şi două menţiuni.
Premiul I la a fost câştigat de Ştefan Sebastian Banu, clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", prof. îndr. Ştefan Maria.
Premiul II şi l-au adjudecat elevii Raisa Pungă, clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"; Alexandra Chiprian, clasa a X-a la Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", ambele pregătite de prof. Mihai Chirsanov; Ecaterina Ceban, clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Panait Cerna", prof. Jipa Rubanov. Ultimii doi s-au clasat pe primul loc la olimpiada de anul trecut.
Premiul III a fost obţinut de doi elevi pregătiţi de prof. Mihai Chirsanov, Nicoleta Roman - clasa a XI-a la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius" Brăila şi Alexandru Lupu - clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica", dar şi de eleva de clasa a XI-a Andreea Ana Pricop, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" - prof. Jipa Rubanov, anul trecut ea fiind câştigătoarea premiului I.
Alexandru Rotaru, clasa a XII-a, Colegiul Economic "Ion Ghica", prof. Maria Ştefan, s-a întors acasă cu o menţiune. Tânărul participă la olimpiadă din clasa a IX-a, având în palmares multe premii câştigate, atât la limba rusă cât şi la alte discipline.
Menţiune a obţinut şi Natalia Chirinciuc, clasa a X-a la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", coordonată de prof. Aurel Suvac.
La festivitatea de deschidere a olimpiadei a participat, alături de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, consiliera ambasadei Federaţiei Ruse, Natalia Mujenikova, care i-a încurajat pe elevi să profite de oportunităţile pe care le au prin studierea limbii lui Puşkin.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro