Mergi la conţinutul principal
Milostenie în cel mai sărac cartier al Brăilei

Şapte familii din Lacu Dulce au primit sprijin de la Biserica „Sfântul Dimitrie cel Nou”

• acţiunea filantropică a fost condusă de părintele Daniel Bogdan • 21 de adulţi şi copii au primit pachete cu alimente şi jucării • preoţii şi voluntarii Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” au ajutat 20 de familii nevoiaşe • acţiuni similare s-au desfăşurat în judeţ, la Tudor Vladimirescu şi Radu Vodă, Însurăţei

 

Începând cu Duminica Sfintei Maria Egipteanca (duminica a V-a din Postul Mare), parohiile brăilene, preoţii şi voluntarii Bisericii au continuat să distribuie ajutoare familiilor cu mulţi copii aflate în dificultate, persoanelor vârstnice rămase fără sprijin, bolnavilor şi săracilor, cu sprijinul şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian. Fac acest lucru benevol, riscându-şi, de cele mai multe ori, sănătatea, pentru a împlini cea mai de seamă poruncă a Sfintelor Scripturi: dragostea faţă de aproapele aflat în suferinţă.

Astfel, părintele Daniel Bogdan, de la Biserica „Sfântul Dimitrie cel Nou” (de la TUG), împreună cu voluntarii parohiei, a oferit pachete cu alimente, fructe, dulciuri, precum şi jucării, pentru şapte familii nevoiaşe din cea mai defavorizată zonă a oraşului, şi anume cartierul Lacu Dulce. Acţiunea filantropică desfăşurată de părintele Daniel a adus bucurie în casele a 21 de adulţi şi copii din Lacu Dulce.

„În aceeaşi zi, prin intermediul Centrului cultural-educaţional „Sfinţii  Martiri Brâncoveni” al Parohiei „Naşterea Maicii Domnului”, a fost pregătită hrană caldă şi pachete cu alimente de primă necesitate şi cărţi de zidire sufletească. Preoţii parohiei, împreună cu voluntari, s-au deplasat la 20 de enoriaşi cărora le-au oferit cu dragoste darurile pregătite, aducându-le multă bucurie. Această activitate se desfăşoară în cadrul centrului social al parohiei săptămânal, iar persoanele care beneficiază de sprijin sunt atât vârstnici, cât şi copii”, a declarat părintele Rareş Bucur, consilier în cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Acţiunile filantropice au continuat şi în parohiile rurale ale judeţului Brăila.

În comuna Tudor Vladimirescu, spre exemplu, prin strădania preotului paroh George Postolache şi a unui grup de voluntari, 20 de familii au primit alimente neperisabile, respectiv ulei, zahăr, orez, paste făinoase, mazăre, măsline, pâine şi dulciuri, în valoare totală de 950 de lei.

Donaţii au fost făcute şi în Parohia Radu Vodă din Protoieria Însurăţei, judeţul Brăila. Astfel, zilele acestea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Grupul de acţiune parohială de la Parohia Radu Vodă, judeţul Brăila, format din nouă voluntari, organizaţi în grupuri de câte trei persoane, sub îndrumarea preotului Cristian Lascu, au vizitat mai multe familii aflate în dificultate, pentru a le împărţi alimente neperisabile. Acţiunea a vizat persoanele vârstnice şi familiile nevoiaşe, respectiv 36 de persoane, care au primit alimente de primă necesitate în valoare totală de 565 lei. Totodată, credincioşii au primit iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei.

Acţiunile filantropice ale preoţilor şi voluntarilor din municipiu şi judeţ continuă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro