Mergi la conţinutul principal

Şapte elevi brăileni pe podiumul Olimpiadei Naţionale de Limba Rusă Modernă

• aceştia au câştigat un premiu I, patru premii III, o menţiune şi un premiu special • competiţia a avut loc în judeţul Brăila, iar festivitatea de premiere a avut loc ieri, la Teatrul “Maria Filotti”

 

Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă, desfăşurată chiar la Brăila în perioada 19-23 aprilie, s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru şapte elevi brăileni. Iar asta pentru că şapte din cei 10 componenţi ai lotului judeţean s-au numărat printre laureaţii actualei ediţii şi au urcat pe scena Teatrului “Maria Filotii”, acolo unde a avut loc festivitatea de premiere. În total, elevii noştri au câştigat un premiu I, patru premii III, o menţiune şi un premiu special.

Campioana olimpiadei la clasa a XII-a a fost desemnată Marina Daniela Mititelu, elevă a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, coordonată de prof. Maria Ştefan. “Sunt extrem de bucuroasă. Mi-am dorit mult acest premiu ţinând cont că nu am pe nimeni în familie care vorbeşte limba rusă, nu sunt moldoveancă, nu sunt lipoveancă, nu vorbesc limba rusă cu nimeni şi a fost un volum de muncă foarte mare. Simt că, după doi ani şi jumătate de când fac limba rusă, în sfârşit am primit ceea ce îmi doream atât de mult. Aceasta a fost cea de-a treia participare pentru mine la această olimpiadă şi voi pleca la Facultatea de Limbi Străine cu amintiri plăcute. Simt că am terminat frumos clasa a XII-a. M-a ajutat foarte mult şi profesoara mea care mi-a sprijinit şi mi-a deschis pasiunea pentru limba rusă. Sincer, dacă  nu o cunoşteam, cred că acum nu ştiu la ce facultate mă duceam. Nu m-aş fi gândit la Limbi Străine niciodată. Iar pentru asta vreau să îi mulţumesc. De asemenea, le mulţumesc părinţilor care m-au susţinut foarte mult şi au avut foarte multă încredre în mine”, ne-a declarat Marina, imediat după încheierea festivităţii de premiere.

O altă laureată a olimpiadei este Iulia Raisa Pungă, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, prof. Mihail Chirsanov, tânăra obţinând premiul III.

“Mă bucur foarte tare, pentru că stresul legat de bacalaureat nu mai este atât de mare. Deja mă simt mai aproape cu un pas de studenţie, iar experienţa olimpiadelor a fost una plăcută şi chiar sunt tristă că e ultima, dar sunt foarte fericită pentru premiul pe care l-am luat. Apreciez şi corectarea acordată de comisia centrală şi cum s-au purtat comisiile la probele orale, pentru că şi-au asumat că noi avem un anumit nivel şi s-au comportat ca atare. Nu au avut cerinţe absurde. Mulţumiri profesorului coordonator, părinţilor pentru că m-au îndrumat şi m-au ajutat şi mi-au acordat speranţa de care am avut nevoie, prietenilor şi tuturor celor care au fost alături de mine. Fără ajutorul lor nu puteam să fiu în acest an, mai ales acum, în prag de bacalaureat, atât de bucuroasă şi cu un premiu în mână”, ne-a spus olimpica.

Tot un premiu III a obţinut şi Simona Alexandra Ivan, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, prof. Maria Ştefan.

“Prima participare, prima realizare. Am avut foarte mari emoţii, mai ales că e prima olimpiadă, dar m-am motivat să obţin un rezultat bun. Mi-a plăcut toată această experienţă şi m-am simţit foarte bine să ştiu că particip la olimpiadă pentru prima dată. Iar premiul acesta mă ajută cu admiterea la Facultatea de Limbi Străine. Îi mulţumesc doamnei profesoare pentru că m-a ajutat extrem de mult pentru că eu practic m-am apucat de rusă de la 0 şi am reuşit să ajung la performanţa asta”, susţine Simona.

Ana Onofrei, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” şi Daniela Lîtchin, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, ambele pregătite de prof. Mihai Chirsanov, se pot mândri şi ele cu un premiu III obţinut la această olimpiadă.

“A fost într-adevăr o experienţă foarte emoţionantă. Premiul acesta înseamnă admiterea la facultate şi era ultima şansă, fiind singura participare şi singura şansă de a obţine un premiu care să mă ajute. Am cunoscut persoane noi, persoane deosebite, elevi din Republica Moldova şi din România care studiază limba rusă şi a fost foarte plăcut să ne aflăm într-un loc al nostru, să avem ceva în comun cu toţii. Mulţumiri enorme domnului profesor pentru că m-am apucat să studiez rusa acum câteva luni şi a făcut ceva remarcabil şi părinţilor mei care m-au susţinut zi de zi cu emoţii”, ne-a declarat Ana.

Aflat la prima participare, Victor Ţigănuş, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” a avut un punctaj foarte bun şi a fost răsplătit cu o menţiune. Acesta s-a pregătit cu prof. Jipa Rubanov, căreia a dorit să îi mulţumească.

Pe lângă cele şase premii acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale, organizatorii olimpiadei au acordat şi mai multe premii speciale. Unul dintre acestea a ajuns la Cristina Talai, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Ed. Nicolau”, prof. Jipa Rubanov, care a primit această distincţie pentru “cel mai original eseu”.

La această ediţie a olimpiadei a mai fost câştigat un premiu I de către o tânără din Brăila. Este vorba despre Maria Popescu, care în prezent studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Primăria Brăila, Consiliul Judeţean Brăila şi Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, în parteneriat cu Teatrul “Maria Filotti”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee” şi Muzeul Brăilei “Carol I”.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro