Mergi la conţinutul principal

Şapte din şapte pentru Cuza Sport

baschetbaliştii brăileni s-au impus cu 83-65 la Phoenix 2 Galaţi şi rămân liderii grupei a 3-a • “ Această victorie o oferim cadou brăilenilor de Moş Nicolae”, precizează Mircea Totolici, managerul clubului de baschet brăilean

 

Duminica trecută, în prima etapă a returului Ligii I la baschet masculin, Cuza Sport  a câştigat pe terenul satelitului echipei gălăţene Phoenix şi a bifat al şaptelea succes din tot atâtea partide disputate în acest sezon competiţional. Primul şi ultimul sfert au fost echilibrate şi s-au încheiat la egalitate, însă în celelalte două elevii lui Mircea Totolici şi Cătălin Ştefănescu au fost cei care au dictat ritmul jocului. De altfel, primul sfert a fost cel mai interesant ca desfăşurare. Cuza Sport a condus cu 8-2 şi 16-8 însă când mai erau aproximativ două minute Phoenix a egalat la 16-16 şi a preluat pentru prima dată conducerea, 19-17. Americanul Mc Calop a egalat, gazdele au mai avut o tresărire de orgoliu, însă scorul primului sfert, 21-21, a fost stabilit de Voiculeţ. La începutul actului al doilea Vizitiu a marcat un coş de 3 puncte pentru gălăţeni, iar Phoenix a condus pentru ultima dată în acest meci. Echilibrul s-a mai păstrat câteva minute, dar de la 30-30 formaţia brăileană conducea cu 48-36 la pauza mare.

Baschetbaliştii brăileni au câştigat cu 14-8 sfertul al treilea şi aveau victoria asigurată. Ultimul act al partidei s-a încheiat la egalitate, 21-21, însă la general, Cuza Sport s-a impus la 18 puncte diferenţă şi a bifat al şaptelea succes consecutiv. Pe 18 decembrie Cuza Sport va juca tot în deplasare, la Politehnica Iaşi.

Această victorie o oferim drept cadou brăilenilor de Moş Nicolae. Am câştigat meritat la Galaţi şi am bifat a şaptea victorie, suntem pe primul loc în grupă şi în grafic. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că urmează un meci foarte greu peste două săptămâni la Politehnica Iaşi. Împreună cu Primăria Brăila, Consiliul Judeţean Brăila şi persoanele private care sunt şi care vor veni în continuare lângă noi vom putea promova acest club, Cuza Sport, în Liga Naţională de baschet masculin”, a declarat Mircea Totolici, managerul clubului de baschet brăilean.

Pentru Cuza Sport au marcat Richard Lee Mc Calop 23 puncte, Ciprian Ţelinoiu 15, Cristian Corneanu 10, Şerban Halici 8, Bogdan Sandu 7, Craig Nicholson 6, Andrei Căpuşan 4, Florin Voiculeţ 4, Claudiu Lungu 3, Răzvan Chiscăneanu 3. Au mai jucat Eduard Trifan şi Alexandru Stănculea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro