Mergi la conţinutul principal

Şantierul Naval şi Yazaki caută angajaţi în tot judeţul

• cei doi angajatori fac un periplu prin comunele brăilene, în căutare de muncitori, calificaţi sau necalificaţi • în total, au nevoie undeva la 1.600 - 1.700 de persoane, majoritatea personalului fiind pentru fabrica de cablaje auto a japonezilor de la Yazaki • şantierul naval este dispus să acorde şi bursă celor care fac cursurile de calificare în unitate 

 

Unii dintre cei mai mari angajatori din mediul privat din judeţul nostru şi-au unit forţele în cadrul unei acţiuni de recrutare de personal. Mai precis, şantierul naval “Vard Brăila” SA şi fabrica de cablaje auto “Yazaki” derulează o caravană în cadrul căreia speră să-şi acopere necesarul de personal, circa 1.600 - 1.700 de persoane. De precizat că şi unii şi alţii sunt dispuşi să angajeze inclusiv muncitori necalificaţi pentru care asigură campanii de calificare la locul de muncă. “Este o acţiune comună a organizaţiilor sindicale ale celor două întreprinderi locale, ambele afiliate confederaţiei Blocul Naţional Sindical - BNS, în cadrul căreia vom face un periplu în judeţ pentru recrutare de personal. Pentru şantierul naval ţinta de angajare este undeva la 200 - 300 de persoane şi căutăm personal calificat în meserii precum sudor, lăcătuş sau tubulator, dar sunt acceptaţi şi necalificaţii, urmând a fi apoi calificaţi la noi în unitate, beneficiind, de asemenea, şi de o bursă în acest sens. Pentru colegii de la fabrica de cablaje auto, meseriile vizate în cadrul campaniei de recrutare sunt cele specifice obiectului lor de activitate şi de asemenea, sunt deschişi să angajeze şi personal necalificat pe care să-l califice în propria întreprindere”, ne-a declarat liderul BNS Brăila şi, în acelaşi timp, preşedintele organizaţiei sindicale a salariaţilor de pe platforma şantierului naval, Alexandru Gurgu.

 

Şantierul naval e din nou pe val

Contextul în care “Vard Brăila” face angajări este acela în care compania a cunoscut o revenire după o perioadă de depresie economică în care a avut probleme cu portofoliul de comenzi şi asigurarea frontului de lucru pentru propriii salariaţi.

Astfel, după doi ani în care a trecut prin momente dificile, şantierul naval “Vard Brăila” a dat startul, la începutul lunii septembrie anul trecut, unei comenzi pe cât de generoase pe atât de dificil de pus în practică:  construcţia a nu mai puţin de 8 nave de mare capacitate. Vapoarele sunt destinate navigaţiei în ape fluviale şi marine din zona Mării Caspice, fiind concepute pentru transportul de module preasamblate şi turbine de gaz pentru câmpurile petroliere din Kazakhstan. Navele vor fi operate de firma “Topaz Energy and Marine” şi de partenerii acesteia, companiile “Kazmortransflot”, “Blue Water Shipping” şi “Tengizcherroil”. În total, grupul norvegian “Vard” va trebui să le livreze companiilor respective 18 nave. Pe lângă cele opt construite de “Vard Brăila”, alte patru vor fi făcute la “Vard Tulcea”, iar şase vor fi realizate la “Vard Vung Tau”, în Vietnam. Dintre cele opt nave care se vor construi la Brăila, trei au lungimea de 113,3 metri şi pescajul maxim de 4 metri şi vor naviga numai în Marea Caspică. Celelalte cinci au lungimea de 123 metri şi pescajul de 3 metri şi pot naviga atât pe mare, cât şi pe râuri interioare. Primele două nave din această comandă trebuie să plece din Brăila în lunile august, respectiv septembrie anul acesta.

 

Japonezii s-au extins puternic la Brăila  

În ceea ce priveşte “Yazaki”, compania a reuşit să-şi extindă spaţiul de producţie de la Brăila în urma unor investiţii importante în zona de la intrare în municipiu dinspre Viziru. În acest sens, producătorul de componente auto a primit la finalul lunii decembrie 2016 aprobarea pentru un ajutor de stat de 15 milioane de lei, în vederea extinderii producţiei fabricii de la Brăila, cea mai nouă unitate deschisă de japonezi în Romania. Acordul de finanţare a fost aprobat pe 21 decembrie, iar grupul s-a angajat să creeze 830 de locuri de muncă. Potrivit documentelor publice de pe site-ul mfinante.ro, valoarea totală a investiţiei la Brăila în acest proiect este de 19 milioane de lei.

Yazaki a început producţia la Brăila în octombrie 2015, iar la finalul lunii iunie 2016 avea deja peste 1.300 de angajaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro