Mergi la conţinutul principal

Şahtior Doneţk-FC Timişoara remiză, în prima manşă a turului 3 preliminar


Cartonaşe galbene: Ilsinho 75, Srna 77 / Alexa 37, Art. Karamian 39, Bourceanu 74, Magera 75
Arbitri: Eduardo Gonzalez - Robert Diaz Perez Del Palomar, Javier Aguilar Rodriguez (toţi din Spania)
Stadion: Olimpic (Doneţk); Spectatori: 15.000

FC Timişoara a obţinut miercuri o remiză în deplasare, scor 2-2 cu deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, în prima manşă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, după ce a condus cu 1-0 şi 2-1, graţie reuşitelor lui Gigel Bucur, şi păstrează şanse pentru calificarea în play-off.
Cum s-au marcat golurile:
0-1, min 20: Parks a trecut de un jucător ucrainean şi a pătruns în careu, de unde a pasat pentru Bucur, care a reuşit să deschidă scorul cu un şut pe lângă Piatov.
1-1, min 61: Gladki marcat cu o lovitură de cap din opt metri, de lângă Bonfim, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă.
1-2, min 80: Pe un contraatac al Timişoarei, Gigel Bucur l-a întors pe Kucer în careu şi a marcat cu un şut pe jos pe lângă Piatov.
2-2, min 86: Fernandinho a înscris cu un şut puternic de la marginea careului lângă stâlpul din stânga porţii lui Pantilimon.
Costaricanul Winston Parks a fost înlocuit în minutul 26 cu Magera din cauza unor dureri puternice la gleznă după ce la faza golului marcat de Timişoara a fost faultat de un adversar.
În minutul 52, în urma unei combinaţii dintre Srna şi Ilsinho, al doilea a centrat în marginea careului, dar Luiz Adriano a reluat în transversală din numai 8 metri. Un sfert de oră mai târziu, mingea trimisă de Jadson din lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri a lovit vinclul porţii lui Pantilimon.
În minutul 73, la un atac al gazdelor, Pantilimon a reuşit să scoată de sub bară mingea trimisă cu capul de Gladki, însă imediat după, goalkeeperul bănăţean s-a repezit pe Eder Bonfim, cel care ar fi trebuit să îl marcheze pe ucrainean. Pantilimon i-a reproşat în termeni duri faptul că nu a reuşit să îşi oprească adversarul direct.
Formaţia bănăţeană a fost încurajată de aproximativ 50 de fani, care au sosit la Doneţk în ziua meciului cu un avion.
Tehnicianul lui Şahtior, Mircea Lucescu, nu a fost prezent la partidă după ce în urmă cu 10 zile a fost operat la inimă după ce a suferit un infarct. Deşi a ieşit din spital în urmă cu două zile, antrenorul român, care a împlinit 64 de ani în ziua meciului nu a fost lăsat de medici să meargă la stadion pentru a evita orice fel de complicaţii. Acesta a fost suplinit de secundul său, moldoveanul Alexandru Spiridon.
Acesta a fost primul meci oficial al lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor al lui FC Timişoara, formaţie la care a fost instalat în urmă cu o lună. De asemenea, la echipă au debutat, tot în mod oficial, şi mijlocaşul Alexandru Bourceanu, achiziţionat de la Oţelul Galaţi în schimbul a 700.000 de euro, şi Claudiu Ionescu, liber de contract.
Cele două formaţii s-au întâlnit şi în vara anului 2007, într-o partidă amicală disputată la Timişoara şi încheiată la egalitate, scor 1-1.
Şahtior Doneţk nu a reuşit să câştige niciunul dintre cele patru meciuri oficiale pe care le-a disputat împotriva echipelor româneşti. În 2003, în primul tur al Cupei UEFA, formaţia ucraineană a fost eliminată de Dinamo, după 0-2 la Bucureşti şi 2-3 la Doneţk, iar în grupele Cupei UEFA, ediţia 2005-2006, a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu Rapid.
Partida retur dintre FC Timişoara şi Şahtior se va disputa pe 5 august, de la ora 20:00, pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro