Mergi la conţinutul principal

Şahistul brăilean Gabriel Voicu se află pe locurile V-VI în clasamentul circuitului Grand Prix

25sah* reprezentantul Clubului Orizont 64 are acelaşi punctaj ca şi Mihai Victor Marin, fiul marelui maestru internaţional Mihai Marin

Şahistul legitimat la Orizont 64, Gabriel Voicu, jucător de categoria I la doar 11 ani este cel mai valoros reprezentant al sportului minţii din Brăila în ultimii cinci ani. În acest moment, şahistul pregătit de candidat maestru Ionel Balcan se află pe locurile V-VI în clasamentul general al circuitului Grand Prix 2009, acelaşi punctaj, 143,5 ca şi Mihai Victor Marin, fiul marelui maestru internaţional Mihai Marin.
La fel ca şi Marin, Gabriel Voicu a participat la trei turnee de Grand Prix în acest an. El a câştigat concursul de la Cap Aurora, derulat în perioada 18-28 iunie, cu 71/2 puncte din 9 posibile, a recidivat câteva săptămâni mai târziu la turneul "Laszlo Noel" de la Tulcea şi s-a clasat pe poziţia a patra la Brăila, la "Căluţul de fildeş", unde învingător a fost campionul naţional al categoriei de vârstă 12 ani, bucureşteanul Ştefan Tomici, cu menţiunea că ambii au terminat neînvinşi competiţia.

Dacă se va menţine între primii zece şahişti la finalul calendarului competiţional al circuitului Grand Prix, reprezentantul clubului Orizont 64 va putea participa la finala mare care va avea loc în luna decembrie.

Gabriel Voicu mai are o şansă de a acumula puncte pentru realizarea acestui obiectiv în luna noiembrie, cu prilejul celui de-al doilea Grand Prix pe care Orizont 64 îl organizează în acest an la Brăila, "Turnul de abanos", competiţie finanţată de către Direcţia pentru Sport a Judeţului şi deputatul Viorel Balcan.

"Voicu este liderul actualei generaţii de şahişti de la Orizont 64, club care, de altfel, are în acest moment cea mai bună grupă de copii din ultimii ani şi aici îi mai pot menţiona pe Victor Mocanu, Alexandru Negru, Bogdan Căpăţână, Iulia Bogdan, Florin Rolea, Ciprian Ţigău, Ionana Ichim, Codrin Lupaşcu şi Călin Paraschiv. Interesant este însă faptul că o parte dintre cei menţionaţi mai sus au venit ca jucători nelegitimaţi de la Palatul Copiilor sau CSO Ianca, după care au făcut performanţă la clubul nostru", a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului "Orizont 64".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro