Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şahist de la Orizont 64, pe podium la concursul internaţional CENTROCOOP

• brăileanul Andreas Alexandrou s-a clasat pe locul al treilea la turneul rezervat şahiştilor de 10 ani

 

Reprezentantul clubului Orizont 64, Andreas Alexandrou, s-a clasat pe locul al treilea la turneul de şah rezervat sportivilor de 10 ani, la ediţia a 30-a a concursului internaţional CENTROCOOP. La competiţia de la Eforie Nord, unde au participat peste 200 de şahişti, de la jucători neclasificaţi până la mari maeştri, sportivul antrenat de Ionel Balcan, Andreas Alexandrou a început foarte bine şi a obţinut 5 puncte şi jumătate în primele şase runde. Brăileanul a pierdut însă în runda a şaptea la câştigătorul concursului, deşi la un moment dat se afla într-o poziţie foarte bună şi putea câştiga, iar în ultima rundă a obţinut doar o remiză. În urma acestor rezultate Andreas Alexandrou s-a clasat pe locul al treilea, el fiind la egalitate de puncte cu jucătorul de pe poziţia a doua, departajarea fiind făcută la coeficientul Bucholtz. La această competiţie şahistul legitimat la Orizont 64 a acumulat încă 40 de puncte Elo.

Colegul său de club, Cosmin Andrei Chiriac, de doar 12 ani, a participat la turneul rezervat şahiştilor de 14 ani şi a obţinut 4 puncte din 8 posibile. Chiriac a câştigat trei partide, a remizat în două, a pierdut trei partide şi a încheiat concursul în prima jumătate a clasamentului.

Câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome, cupe, medalii şi premii în bani.

“A fost un concurs reuşit pentru ambii şahişti. Andreas putea evita acea înfrângere şi bineînţeles că ar fi putut câştiga concursul, iar Chiriac a avut o evoluţie în creştere. Eu sunt convins că la următoarele competiţii prestaţiile lor vor fi cu mult mai bune”, a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64 Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii