Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şahiştii de la Fairplay, din nou pe podium

• Andreea Paiovici s-a clasat pe primul loc la Trofeul Şah Club Galaţi, la grupa copii începători de 10 ani • Dragoş Boldeanu a câştigat turneul de la Festivalul Pro Logos

 

Şahista  Andreea Paiovici de la Fairplay a acumulat 5,5 puncte din 6 posibile la Trofeul Şah Club Galaţi, astfel că s-a clasat pe primul loc la grupa copii începători de 10 ani. Locul al doilea a fost adjudecat de Mario Puia, singurul sportiv care a reuşit să remizeze cu Paiovici.

“Nu cu mult timp în urmă, vă spuneam că veţi mai auzi de Andreea Paiovici, una dintre speranţele clubului. Şi confirmarea a venit la nici o săptămână: Andreea s-a clasat pe primul loc la Trofeul Şah Club Galaţi, grupa copii începători de 10 ani”, ne-a declarat Laura Doroftei, preşedinta clubului Fairplay.

Locul al doilea i-a revenit lui Mario Puia, un alt copil foarte talentat şi sârguincios. Partida directă dintre ei s-a terminat remiză, una de mare luptă, Andreea avea avantaj, dar criza de timp a marcat-o şi Mario s-a salvat cu un pat de excepţie, cu regele în centrul tablei. Spre deosebire de Andreea, Mario a făcut o remiză în plus. Deşi adversarul cedase, în urma unei greşeli de arbitraj, iată că se întâmplă şi la şah, nu numai la fotbal, partida a fost declarată remiză.

Spre lauda lui, Mario a avut puterea să depăşească bariera psihologică creată de decizia arbitrului şi să câştige ultima partidă.

În urma rezultatelor de la Galaţi, Andreea Paiovici are 1402 puncte Elo, iar Mario Puia, 1275 puncte Elo.

Un alt sportiv de la Fairplay, Dragoş Boldeanu a participat la Festivalul Pro Logos desfăşurat tot la Galaţi, în aceeaşi perioadă cu Trofeul Şah Club.

Deşi avea în turneul rezervat copiilor de 10 ani, poziţia de start a 22-a, Boldeanu a reuşit să  termine concursul pe locul al cincilea, cu 5 puncte din 7 posibile, iar la categoria Elo sub 1300 de puncte s-a clasat pe primul loc.

“Dragoş creşte de la concurs la concurs. El şi-a îmbunătăţit atât tehnica de final, cât şi repertoriul de deschideri şi acest lucru se vede. A pierdut doar la câştigătorul turneului, gălăţeanul Sebastian Taran şi  la David Sofronie, gafând de fiecare dată în criză de timp. Performanţa Elo realizată a fost 1273, cu 240 de puncte peste punctajul său actual”, a precizat maestrul FIDE Nicolae Doroftei, cel care se ocupă de pregătirea sportivului.

La ambele concursuri premierea a fost făcută de Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah.
Categorie articol: 

Comentarii