Mergi la conţinutul principal

Şah şi pat! Pentru măgăria asta cineva ar trebui să facă puşcărie

Despre ce discuta ţara întreagă săptămâna trecută? Despre relaxarea pedepselor la infracţiunea de abuz în serviciu şi despre dezincriminarea neglijenţei în serviciu. Păi, dacă Ordonanţa 13 ar fi rămas în vigoare, astăzi noi nu mai avea rost să scriem acest articol. Noroc că Ordonanţa 13 a fost abrogată şi neglijenţa în serviciu va fi în continuare sancţionată penal.

Că tot am vorbit despre neglijenţă în serviciu, cred că aţi aflat cu toţii deja despre tâmpenia făcută de şefii Penitenciarului Brăila (cu largul concurs al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor – ANP), care au cumpărat 300 de paturi supraetajate, în valoare totală de 90.000 de euro, paturi care însă nu pot fi montate în celule din cauză că nu încap pe uşile celulelor. Altfel spus, o pârnaie de asta de funcţionar din penitenciar a dat „Ok” pentru cumpărarea de paturi, fără să verifice în prealabil (la faţa locului, cum se zice) dacă „marfa” încape pe uşă. Oare aşa o fi făcut tembelul şi atunci când şi-a cumpărat mobilă pentru apartamentul/vila în care locuieşte? O fi comandat un şifonier (nedemontabil), care nu încăpea nici cu poliţia pe uşa de la intrare? Nooo, nu vă faceţi griji, căci tembelul e tembel numai atunci când vine la serviciu, când e vorba de bani publici. Cu banii lui proprii şi personali e tare grijuliu tembelul de la penitenciar!

În acest moment, ar fi trebuit deja să fi primit date despre dosarul penal care s-a făcut şefului (şefilor) din Penitenciarul Brăila, care au cumpărat nişte paturi absolut inutile. Să scriem despre faptul că aceştia sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu. Numai că, v-aţi prins, un astfel de dosar nu a fost încă făcut, pentru că în România lucrurile se mişcă extrem de greu. Sau poate că se fură mai mult decât pot cerceta procurorii. Atunci să mai angajeze procurori! Vă  daţi seama cât de neglijent, ca să nu zic cretin, a fost cel care a întocmit caietul de sarcini privind achiziţia paturilor care nu intră pe uşa celulelor? Cum să scrii că vrei paturi de 0,9 metri lăţime, când tu nu ştii cât de lată este intrarea în celule? Asta este bătaie de jos în stare pură, căci paturile cu pricina (300 la număr) zac acum undeva în curtea Penitenciarului Brăila, în bătaia vântului şi a zăpezii. Poate că n-ar fi rău ca paturile să fie băgate până la urmă în celule şi să fie păstrate (rezervate) taman pentru cei care au contribuit la această pagubă de 90.000 de euro făcută în bugetul public la care contribuim cu toţii. (Patul Lui Procust)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro