Mergi la conţinutul principal

Întrunirea filialei Brăila a Asociaţiei «Părinţi pentru Ora de Religie»

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în seara zilei de 13 martie 2015, la Brăila a avut loc întrunirea filialei Brăila a Asociaţiei "Părinţi pentru Ora de Religie".
Sala mare a Casei Tineretului a găzduit întrunirea membrilor Asociaţiei, părinţi care şi-au manifestat dorinţa şi şi-au oferit suportul lor pentru continuarea predării orei de Religie în instituţiile de învăţământ gimnazial şi liceal din România.
Conform comunicatului de presă emis de Arhiepiscopie, procentul elevilor din judeţele Arhiepiscopiei Dunării de Jos înscrişi la ora de Religie, rezultat din "exprimarea părinţilor şi a dascălilor în general, ca mărturie plină de responsabilitate şi de credinţă în valorile spirituale şi nemuritoare ale sufletului românesc, ne umple de sentimente de respect faţă de Biserica-mamă, faţă de Sfântul Sinod, faţă de Preafericitul Părinte Patriarh şi faţă de preoţimea, de credincioşii, părinţii şi elevii Arhiepiscopiei Dunării de Jos!", a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.
Corul "Ortodoxia" al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a susţinut în faţa auditoriului un concert de muzică bizantină, în care au fost interpretate imne specifice Postului Mare, după care a fost prezentat Consiliul Director al filialei brăilene a Asociaţiei "Părinţi pentru Ora de Religie", care-l are ca preşedinte pe dl. avocat Daniel Prunău. Acesta este sprijinit în activitate de prof. Vasile Roxana, director al şcolii Gimnaziale "Fănuş Neagu" din Brăila, dr. Alina Urse şi ec. Monica Oprea în calitate de vicepreşedinţi şi membri fondatori.
Consiliul Director este completat, conform Statutului Asociaţiei, de numirea în funcţia de secretar a prof. Viorica Piticaş şi în cea de cenzor a ec. Georgeta Dragomir.
Programul a continuat cu rostirea unor scurte alocuţiuni la temă, prin care a fost subliniat rolul orei de religie în formarea integrală a copiilor şi dreptul fundamental al tinerilor la educaţia religioasă, precum şi necesitatea dezvoltării unei cooperări viabile între şcoală, Biserică şi Societate.
"Dorim ora de Religie în şcoli, a arătat prof. Roxana Vasile, vicepreşedinte A.P.O.R. Brăila, în primul rând pentru că există valori esenţiale, fundamentale pe care orice copil ar trebui să le deţină atunci când va deveni adult, precum bunătatea, toleranţa, respectul... Aceste aspecte sunt intens discutate în timpul orelor de Religie! De asemenea, susţinem şi întărim ideea de parteneriat între şcoală, Comunitate şi Biserică spre mai binele tuturor!".
Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat lucrările Asociaţiei şi a prezentat volumele Vasile Băncilă "Iniţierea religioasă a copilului", ediţia a III-a şi Dr. Antim Angelescu, "Psihologia religioasă a copilului şi a adolescentului, cu aplicaţii în învăţământul religios", publicaţii dedicate învăţământului religios, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
În încheiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a subliniat faptul că "întrunirea filialei Brăila a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie înainte de sărbătoarea spirituală a Sfintei Cruci este un mod de mulţumire faţă de toţi cei care au optat pentru normalitate, dar şi un prilej de a pune început bun unei lucrări temeinice, atât în ceea ce priveşte lucrarea cadrelor didactice, cât şi a preoţilor, prin parteneriatul dintre Biserică şi şcoală, pentru ca, împreună, să lucrăm spre binele educaţiei şi spre consolidarea frumuseţii sufletului şi neamului românesc!".
Filiala Brăila a Asociaţiei "Părinţi pentru Ora de Religie", care numără în prezent peste 430 de membri, se adaugă filialelor Galaţi şi Tecuci din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Între membrii acestora se regăsesc jurişti, profesori, ingineri, medici, oameni de cultură, la care se adaugă şi alte personalităţi reprezentative ale celor două judeţe din cadrul Eparhiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro