Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Întâlniri virtuale cu artiști plastici brăileni la Centrul de Creație

* în cursul lunii februarie, iubitorii de artă și de frumos se pot bucura virtual de tablourile lui Vasile Gaiță

 

Centrul de Creație Brăila organizează în această perioadă întâlniri virtuale cu artiști plastici brăileni. Astfel, în cursul lunii februarie, iubitorii de artă și de frumos se pot bucura virtual de tablourile lui Vasile Gaiță, eveniment organizat de Consiliul Județean, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.

Vasile Gaiță este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Brăila, și din 1978 a participat la toate expozițiile colective și de grup organizate de această asociație, în galeriile din municipiu și din țară.

S-a născut la 15 ianuarie 1937, în satul Tătărani, județul Vaslui. A absolvit Facultatea de Arte din Iași, la clasa profesorului Dan Hatmanu, în anul 1964.

Expozițiile personale cuprind peste 100 de tablouri, pictură și grafică, majoritatea având ca temă compoziția abstractă, caii și natura statică, iar ca motiv favorit florile, fie aranjate în buchet, în vază sau în glastră, flori de câmp sau flori scumpe, toate absorb căldura luminii, o multiplică și o răspândesc în afara tabloului, ca un alint.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii