Mergi la conţinutul principal

Întâlniri cu primarii din judeţ pentru PNDL 2 şi cofinanţări cu CJ Brăila

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a întreprins, recent, o serie de întâlniri cu primarii din judeţ, fie la Brăila, fie în comunele şi oraşele acestora, pentru a discuta despre etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi cofinanţările pentru 2018 • acesta a postat pe site-uriele de socializare o serie dintre concluziile în urma întâlnirilor, unele referitoare la doleanţele primarilor • potrivit lui Chiriac, în prezent mai bine de 90% dintre şefii de UAT-uri au semnat deja contractele pe PNDL 2

 

Primarii din judeţ se apropie de finiş în ceea ce priveşte semnarea contractelor pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Asta a anunţat, recent, Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila, după ce a avut o serie de întâlniri cu şefii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ pe această temă. Acesta a postat pe site-urile de socializare imagini de la întâlnirile purtate şi câteva concluzii privind PNDL 2, proiectele aflate în cofinanţare între Consiliu şi Primării pe 2018, dar şi alte doleanţe ale primarilor. 

“Prin programul PNDL II 2017-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat spre finanţare o parte din proiectele depuse de UAT-urile din judeţul Brăila. Astăzi, 15.03.2018 au fost invitaţi la Consiliul Judeţean Brăila primarii din comunele Ciocile, Unirea, Dudeşti, Măxineni, Zăvoaia, Racoviţa şi primarul din oraşul Însurăţei, pentru semnarea contractelor de finanţare. Proiectele vizează în mare parte lucrări de modernizare a drumurilor comunale şi a instituţiilor de învăţământ. În tot judeţul, au fost depuse 99 de proiecte”, a postat Chiriac pe site-urile de socializare.

Ulterior acesta a anunţat că s-a decis ca până la finele lunii aprilie să viziteze toate comunele din judeţ, pentru a discuta despre contractele semnate deja pe PNDL, stadiul de implementare a acestora, dar şi să le explice primarilor că trebuie să profite de asocierea cu CJ Brăila, deoarece s-au pus 300.000 lei la bătaie pentru acest an.

“Am ajuns la Ciocile şi Roşiori. Cei doi primari ai localităţilor mi-au explicat că cea mai mare problemă este cea a drumurilor şi încercăm să rezolvăm cât mai repede situaţia drumurilor judeţene şi comunale din zonă. (...) Am mers în comunele Zăvoaia şi Dudeşti. Cum vă spuneam, drumurile judeţene sunt prioritate, astfel că şi cu primarii de aici am vorbit despre asfaltarea unor tronsoane de drumuri şi plombarea altora, în cursul acestui an, după semnarea contractului de întreţinere pentru 2018. Atât la Zăvoaia cât şi la Dudeşti, proiectele pe PNDL sunt în derulare iar primarii îşi pun la punct planurile pentru a cheltui banii care vin din asocierea cu CJ Brăila. Problemele cu care se confruntă comunele din judeţul Brăila sunt diverse însă cu o colaborare bună între Consiliul Judeţean şi Unităţile Administrativ-Teritoriale cu siguranţă vom găsi soluţii pentru rezolvarea acestora. Ne unim eforturile pentru a creşte ritmul de dezvoltare şi asigurăm toţi cetăţenii judeţului că implicarea noastră este 100%”, a mai scris Chiriac cu alte ocazii pe Facebook.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi întrebat despre stadiul semnării contractelor pe PNDL 2, şeful Consiliului Judeţean a afirmat că mai bine de 90% dintre contracte au fost deja semnate şi că cele rămase se vor semna cel mai probabil până la finele lunii. Cât despre vizitele în teren, Chiriac a ţinut să puncteze că vor continua, doar că deocamdată demersul i-a fost amânat de condiţiile meteo nefavorabile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro