Mergi la conţinutul principal

Întâlnirea Epigramiştilor: Marele Premiu a fost câştigat de prof. Ştefan Cazimir

• spectacolul de gală al celei de a XIX-a ediţii a Festivalului Concurs Internaţional “Întâlnirea Epigramiştilor” a fost un adevărat maraton de umor şi bună-dispoziţie

 

Sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 17.00, la Sala Avantgarde a Teatrului “Maria Filotti” din Brăila a avut loc spectacolul de gală care a încununat cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Concurs Internaţional “Întâlnirea Epigramiştilor”.

În acest an, manifestarea organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriştilor Brăileni (CUB) “Ştefan Tropcea” a avut ca teme “Politeţe” şi “ Cine râde la urnă...”. Seara de sâmbătă a cuprins un duel epigramatic între participanţii la această competiţie şi premierea câştigătorilor, umorul de bună calitate fiind condimentat cu muzică folk, dar şi cu multe alte surprize muzicale oferite de organizatori.

Epigramele primite pe adresa Casei de Cultură a Municipiului Brăila au fost analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză, preşedintele C.U.B., care a condimentat decernarea premiilor cu mult umor şi bună-dispoziţie. Astfel, după acordarea premiilor de participare tuturor concurenţilor, gazdele acestui concurs i-au răsplătit cu menţiuni în valoare de 200 lei pe următorii participanţi: Ioan Toderaşcu din Vaslui, Ion Diviza din Chişinău, Constantin Tudorache din Ploieşti şi Vali Slavu din Petroşani. Pe podiumul câştigătorilor au urcat: Nichi Ursei din Râmnicu Vâlcea - premiul al lll-lea- 400 lei, Petru Ioan Gârda din Cluj - Premiul al ll-lea -500 lei şi Gheorghe Constantinescu din Braşov -Premiul l, însemnând 600 lei.

Marele Premiu “Ştefan Tropcea” s-a ridicat la 1.000 lei şi a fost câştigat de prof. Ştefan Cazimir din Bucureşti, care a primit şi cele mai frumoase cuvinte din partea prof. dr. Elis Râpeanu - regina epigramei româneşti, dar şi aplauzele călduroase din partea publicului spectator.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro