Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Întâlnire de suflet la Colegiul “Murgoci”

• ieri, elevii liceului au avut ocazia să o cunoască pe soprana şi scriitoarea Elena Dumitrescu-Nentwig, fostă absolventă a colegiului

 

Ieri, în amfiteatrul Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, a avut loc o întâlnire de suflet între elevii liceului şi Elena Dumitrescu-Nentwig, soprană, scriitoare şi

fostă absolventă a colegiului.

În deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei “Carol I”, a evocat mitul “eternei reîntoarceri” la Brăila. “Primul s-a întors Panait Istrati. Astăzi (n.r. - ieri) comemorăm 83 de ani de la moartea sa. Apoi s-a întors Nicăpetre, cu toată averea lui spirituală care formează în prezent Centrul Cultural cu acelaşi nume. Iar astăzi se întoarce marea soprană Elena Dumitrescu-Nentwig, care trăieşte în Portugalia, la Lisabona, şi în ultima vreme şi-a construit o frumoasă carieră literară”, a spus Ionel Cândea.

De-a lungul carierei de soprană, Elena Dumitrescu-Nentwig a cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franţa, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel. În prezent predă lecţii de canto soliştilor aflaţi la început de drum şi scrie, în limbile română şi germană, romane, piese de teatru şi cărţi pentru copii. A publicat până acum şase cărţi, volume ce au fost prezentate în cadrul evenimentului de prof. dr. Valentin Popa, prof. dr. Zamfir Bălan şi prof. dr. Viorel Mortu, profesor al liceului.

În partea a doua a întâlnirii cu elevii şi profesorii Colegiului “Murgoci”, Elena Dumitrescu-Nentwig a evocat amintiri din anii de şcoală, orele de română şi istorie, relaţia miraculoasă profesor-elev, aventura descoperirii vocii la Şcoala Populară de Arte, anii de conservator la Bucureşti şi de solistă la Iaşi, apoi rolurile interpretate la Viena, Berlin, Munchen, Milano.

În final, autoarea a dat autografe celor prezenţi. Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de activităţi premergătoare Centenarului “Murgoci”, care va avea loc în anul 2019. În viitor vor fi organizate şi alte întâlniri cu absolvenţi celebri din ţară sau din lume.
Categorie articol: 

Comentarii