Mergi la conţinutul principal

Înscrierile pentru parlamentare s-au încheiat în tabăra USL Brăila

Aspiranţii la funcţiile de senator sau deputat din cadrul USL Brăila au avut ca termen limită data de 17 august pentru a se înscrie în cursa parlamentarelor. Potrivit declaraţiei liderului PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, sâmbătă va avea loc prima analiză asupra candidaturilor depuse până în prezent. Social democratul a explicat că în urma acestor analize USL Brăila va realiza un sondaj de opinie pentru a vedea cu exactitate care dintre candidaţi este situat mai bine. "La noi lista se va definitiva astăzi (n.r. vineri), este ultima zi de înscriere la candidaturile de deputaţi şi senatori. Mâine (n.r. sâmbătă) vom face o primă analiză în cadrul şedinţei comune pe care o avem în fiecare sâmbătă. Acelaşi lucru i-am rugat şi pe cei de la PNL şi pe cei de la PC, urmând ca, cel târziu pe 15 septembrie să avem un sondaj pe fiecare Colegiu în parte. Aşa o să vedem cum stau fiecare dintre candidaţii care doresc să participe la Colegiile respective. Probabil vom introduce pe Colegii şi reprezentanţi de la celelalte partide - PPDD-ul, PDL-ul şi aşa mai departe -, vedem cam care este starea populaţiei la momentul când facem măsurătoarea, că ea se poate schimba până la parlamentare", a declarat Stancu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă. În aceeaşi ordine de idei, liderul social democrat a ţinut să îşi exprime părerea în privinţa viitorilor paşi pe care îi va face Executivul în perioada imediat următoare, explicând că deciziile de la Centru vor influenţa categoric alegerile parlamentare. "Depinde foarte, foarte mult de cum se va mişca Guvernul în această perioadă. Depinde enorm. Noi aici ne facem treaba după cum bine ştiţi, lucrările nu s-au oprit, noi mergem mai departe, avem proiecte pe care încercăm să le dezvoltăm şi să le şi finanţăm - că asta este cel mai important -, dar depinde foarte mult de cum se vor lua măsuri la nivel central. De exemplu, mai nou, am mai făcut un lucru extraordinar - privatizăm Transgaz-ul şi Oltchim-ul. De ce le privatizăm? Că aşa vrea FMI-ul. O să ne mai rămână probabil de privatizat sărăcia", a subliniat PSD-istul, pe un ton sumbru.
În ceea ce priveşte numărul celor înscrişi pe listă, Gheorghe Bunea Stancu a evitat să facă precizări, menţionând că abia sâmbătă va vedea cu exactitate cine sunt cei care s-au înscris în cursa pentru parlamentare. Teoretic, printre cei înscrişi ar trebui să se afle actualii parlamentari PSD - deputaţii Mihai Tudose şi Cristian Rizea şi senatorul Ion Rotaru - cărora, tot teoretic, li s-au alăturat Doru Damian şi Marian Dragomir, acestea fiind numele vehiculate până în prezent în cercurile PSD. În plus, toţi cei nominalizaţi mai sus au participat la alegerile trecute, când s-a mers pe votul uninominal, nu s-au făcut de râs, ba mai mult, cu toţii s-au clasat pe primul loc, cu scoruri foarte bune în colegiile unde au candidat, deşi Damian şi Dragomir n-au ajuns în Parlament ci alţii clasaţi pe poziţia a doua sau chiar a treia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro