Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Înscrierile la Concursul Naţional “Armoniile Dunării” continuă

• cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII” se va desfăşura pe 24 martie la LYRA

 

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean, organizează pe 24 martie, în Sala de concerte a Palatului “Lyra” din Brăila, cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII”. Devenit deja tradiţie, concursul este structurat pe trei categorii de vârstă, respectiv 7-10 ani, 11 -14 ani şi 15-18 ani. Potrivit informaţiilor furnizate de Gigi-Cristian Morozan, managerul instituţiei, înscrierile se prelungesc până la data de 16 martie, ora 10.00, preselecţiile urmând să aibă loc, pentru concurenţii din judeţul Brăila, în aceeaşi zi, începând cu ora 12.00, la sediul Şcolii, iar rezultatul preselecţiei va fi afişat pe data de 17 martie, începând cu ora 13.00.

Evenimentul reprezintă o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente şi urmăreşte readucerea în atenţia publicului a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională. La ediţia anterioară, în urma preselecţiei, au intrat în competiţie cei mai buni 60 de  concurenţi proveniţi din mai multe oraşe ale ţării, Marele Premiu fiind câştigat de Alexandra-Serenada Sîrghi, de 13 ani, din Galaţi, care va susţine un microrecital în deschiderea evenimentului. Programul artistic mai include, în completarea concursului propriu-zis: momente de dans modern susţinute de absolvenţi ai Şcolii şi coordonaţi de profesor Liliana Stan; recital de muzică uşoară al elevilor, absolvenţilor şi profesorilor Şcolii; microrecital susţinut de Marius Bălan, profesor de canto şi interpret, solist la Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti şi participant la selecţia naţională Eurovision 2017 şi, nu în ultimul rând - gala laureaţilor. La această ediţie, juriul este compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, avându-l ca preşedinte pe compozitorul Mihai Vanica şi membrii: Viorela Filip - profesor canto, compozitor şi interpret; Adrian Ordean - compozitor şi interpret; Mariana Iordache - profesor canto şi Marius Bălan - profesor canto şi  interpret.
Categorie articol: 

Comentarii