Mergi la conţinutul principal

Înscrieri pentru Festivalul Internaţional de Jazz «Johnny Răducanu»

Festivalul Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu" îşi aşteaptă candidaţii până pe 15 septembrie. Manifestarea se desfăşoară pe două secţiuni, concurs şi recitaluri susţinute de artişti prestigioşi ai genului. Se pot înscrie cetăţeni români sau străini cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, împlinită în anul în curs. Repertoriul prezentat trebuie să conţină o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Răducanu, interpretarea unei piese de Johnny Răducanu fiind considerată un atu, şi o piesă din repertoriul propriu. Concursul are la rândul său două secţiuni, solist vocal sau instrumentist şi formaţii -maxim octet. Criteriile de evaluare vor fi: vocabular de jazz şi improvizaţie, ritm şi execuţia ritmului, aranjamentul muzical, sunetul, tehnica, interacţiunea, nuanţele dinamice, timbrale, expresivitatea, prezenţa scenică şi inovaţia.
Este pus în joc Trofeul "Johnny Răducanu" - 5.000 de euro, şi premiile pentru: cel mai bun solist instrumentist - 2.500 de euro, cel mai bun solist vocal - 2.500 de euro, cea mai bună formaţie - 3.000 de euro, cel mai promiţător tânăr interpret - 2.500 de euro. Fişele de înscriere, partiturile, rider-ul tehnic şi piesele demo vor fi trimise până pe 15 septembrie pe adresa festival@johnnyraducanu.ro. Răspunsul la preselecţie va fi comunicat celor înscrişi până pe 18 septembrie. Înscrierea la concurs se va face apoi pe baza următoarelor documente: fişă de înscriere, copie CI/paşaport pentru toţi muzicienii, o fotografie tip paşaport pentru fiecare membru al grupului, două fotografii recente de grup, color, format electronic, rider tehnic şi scurt CV al grupului.
Festivalul se va desfăşura în perioada 10 - 12 octombrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro