Mergi la conţinutul principal

Înjunghiat în stradă, de un tânăr supărat că este privit insistent

atacul violent a fost comis pe strada Comuna din Paris, autorul, Cristi Ionuţ B., de 19 ani, fiind trimis în judecată pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe • anchetatorii au stabilit că, în vara anului trecut, acesta l-a înjunghiat cu un briceag pe un brăilean, care era împreună cu două tinere pe stradă, doar pentru că i s-a părut că victima se uita insistent

 

La nervi, un tânăr de 19 ani l-a înjunghiat cu briceagul pe un necunoscut, pe strada Comuna din Paris. Atacatorului i s-a părut că victima îl privea instistent şi a scos arma albă. Acum, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristi Ionuţ B., pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, dosarul fiind trimis spre soluţionare la Judecătoria Brăila.

Anchetatorii au efectuat investigaţii în cauză şi au stabilit că, în seara zilei de 9 iulie 2016, în jurul orei 21.30, persoana vătămată M. C., însoţită de concubina sa şi sora acesteia se deplasau pe strada Comuna din Paris. La intersecţia cu strada Bobâlna, aceştia au observat un grup de persoane format din inculpat Cristi B. şi alţi doi tineri. Unul dintre aceştia s-a simţit deranjat de faptul că persoana vătămată îi privea şi chiar i-a reproşat acest lucru, context în care între cei doi a avut loc un conflict verbal spontan.

Pe acest fond, inculpatul Cristi Ionuţ B. a scos din buzunarul pantalonului un cuţit confecţionat artizanal şi s-a apropiat de persoana vătămată care a încercat să fugă în momentul când s-a văzut ameninţată, însă a fost prinsă din spate de inculpat şi înţepată cu vârful cuţitului în zona lombară.

Concubina tânărului agresat şi sora acesteia s-au panicat şi au sunat la numărul de urgenţă 112  pentru a solicita sprijinul organelor de poliţie şi intervenţia unui echipaj medical care să îi acorde prim ajutor victimei.

După comiterea faptei, inculpatul şi prietenii săi au fugit, astfel că poliţiştii sosiţi la faţa locului nu i-au prins imediat. Tânărul înjunghiat a fost preluat de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. În urma examinării medicale s-a constatat că prezenta o “plagă tăiată lombară stânga, paravertebral, la 5 cm de linia mediană”.

Fiind audiat, în prezenţa apărătorului ales, inculpatul a recunoscut că l-a înţepat pe tânărul M.C. în zona spatelui, cu un cuţit artizanal, cu lama de circa 3-4 cm, pe care îl avea asupra sa întrucât îl folosea la serviciu, la tăiat sfoara baloţilor.

Persoana vătămată a depus certificatul-medico legal prin care s-a concluzionat că a suferit leziuni ce s-au produs prin lovire activă repetată cu un corp dur tăietor-înţepător, necesitând pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale.

În faţa procurorilor, inculpatul a încercat să acrediteze ideea că ar fi fost provocat de către persoana vătămată, motivând că aceasta s-a propiat de grupul din care făcea parte şi s-a aşezat într-o poziţie care i-a dat impresia că vrea “să se ia de ei”, aşa că a decis să scoată cuţitul. Numai că nu au existat probe care să confirme varianta inculpatului, martorii audiaţi spunând că tânărul înjunghiat nu a avut vreo reacţie nepotrivită. Instanţa va decide acum pedeapsa pe care o merită atacatorul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro