Mergi la conţinutul principal

Înghețată expirată scoasă la vânzare în magazine sătești de la marginea județului Brăila

* inspectorii Protecției Consumatorilor Vrancea au derulat o serie de controale la societățile comerciale care se ocupă cu depozitarea și vânzarea produselor congelate, inclusiv a înghețatei * acțiunea de control s-a desfășura atât în Vrancea cât și în județul Brăila, în localitățile Olăneasca, Măxineni, Corbu Nou, Salcia Tudor, Gulianca * s-a găsit marfă expirată și produse ținute la temperaturi mult prea mari * amenzile aplicate agenților economici brăileni au valoarea totală de 86.000 lei

 

 

Mai multe societăți comerciale din județul Brăila, din localitățile Olăneasca, Măxineni, Corbu Nou, Salcia Tudor, Gulianca, au primit vizita inspectorilor de la Protecția Consumatorului Vrancea. S-au găsit nereguli și s-au dat amenzi usturătoare. Potrivit presei vrâncene, comisarii au derulat o serie de controale la societățile comerciale care se ocupă cu depozitarea și vânzarea produselor congelate, inclusiv a înghețatei. Acțiunea de control s-a desfășurat atât în Vrancea, cât și în județul Brăila. S-au găsit produse expirate de câțiva ani, fructe mucegăite și alimente ținute la temperaturi mult prea mari.

După cum arată jurnaliștii vrânceni, 14 operatori comerciali au fost controlați în județul Vrancea, la jumătate dintre aceștia fiind constatate abateri care au fost sancționate cu 4 amenzi și cu 4 avertismente. Valoarea amenzilor aplicate la operatorii vrânceni s-a ridicat la suma de 19.000 de lei.

Alți 12 operatori din județul Brăila au fost verificați de inspectorii din Vrancea, printre cei verificați fiind mai multe societăți comerciale din localitățile brăilene menționate anterior, care sunt la limita cu județul Vrancea. La 10 dintre agenții economici s-au constatat diverse abateri de la prevederile specifice protecției consumatorilor. Au fost descoperite abateri grave în ceea ce privește păstrarea și depozitarea produselor congelate, neînregistrarea temperaturilor realizate de spațiile frigorifice, sau chiar vânzarea unor produse expirate de mai mulți ani.

Pentru abaterile constatate, operatorii economici au fost sancționați contravențional, aplicându-se în total 12 avertismente și 14 amenzi, în valoare totală de 86.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor alimente cu risc pentru consumatori (expirate, cu modificări organoleptice sau cărora li s-a schimbat starea termică), în valoare totală de 1.823 lei.

Potrivit presei vrâncene, inspectorii de la Protecția Consumatorului Vrancea au atras atenția operatorilor economici să ia toate măsurile pentru respectarea condițiilor de păstrare, depozitare a produselor alimentare, așa cum au fost recomandate de producători prin sistemul de etichetare sau așa cum sunt prevăzute de reglementările legale specifice, astfel încât să fie eliminat orice risc de alterare a alimentelor, cu atât mai mult cu cât urmează perioade cu temperaturi crescute.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro