Mergi la conţinutul principal

Îngheţarea salariilor mari până în 2015 i-ar putea viza mai ales pe magistraţi şi diplomaţi


Salariile foarte mari ale angajaţilor din Justiţie şi Afaceri Externe trebuie să rămână pe loc până în 2015 pentru a se putea ajunge la un raport de 1 la 15 între cel mai mic şi cel mai mare salariu din sistem bugetar în următorii şase ani, au declarat miercuri, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Măsura ar urma să se încadreze într-una mai largă, de îngheţare a salariilor din sistemul bugetar mai mari decât cel al preşedintelui României până în 2015, pentru ca cel mai mare salariu să fie peste şase ani de cel mult 15 ori mai mare decât al unui debutant.

"Pentru a se ajunge la proporţia de 1 la 15 dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu din sistemul public, trebuie ca anumite salarii să nu mai crească până în 2015. Este vorba despre salariile anumitor procurori, ai judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spre exemplu sau veniturile obţinute de diplomaţi", au precizat reprezentanţii Executivului.
"Principiul ce va sta la baza elaborării legii unice a salarizării în sectorul bugetar este ca niciun angajat să nu piardă din salariul de bază, însă este nevoie, în acelaşi timp, ca angajaţii cu salarii foarte mari să dea dovadă de solidaritate pentru a se reduce ecartul dintre salariile mari şi cele mici", au adăugat aceştia.

Vicepremierul Dan Nica a precizat că cel mai mare salariu al unui angajat din sistemul bugetar va fi de cel mult 15 ori mai mare decât cel mai mic salariu plătit de la buget şi că partidele de guvernământ îşi doresc ca proiectul Legii salarizării unice în sectorul de stat să producă efecte din anul 2010.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro