Mergi la conţinutul principal

Încredere şi dezonoare

Ba, mai mult, premierul a propus ca, pe 25 mai, Guvernul să îşi asume răspunderea în Parlament pe acest pachet de măsuri. "Fără a întrerupe dialogul social cu partenerii - sindicatele şi patronatele - vom trece la decizii. Din acest punct de vedere propun Guvernului şi Coaliţiei ca modalitatea prin care să punem în aplicare programul de reducere a cheltuielilor bugetare şi de susţinere a activităţii economice să fie angajarea răspunderii Guvernului", le-a spus Emil Boc membrilor Cabinetului.

Vă daţi seama cât curaj! Guvernul îşi asumă răspunderea... Poate, dacă ar fi un guvern format din japonezi - la ei fiind de notorietate cazurile de miniştri care s-au sinucis de jenă că ar putea fi luaţi la întrebări legate de cheltuirea unor fonduri publice! - aş mai zice. Dar în România! Să fim serioşi, ce înseamnă onoare pentru un politician român?!
Din punctul meu de vedere, a spune "îmi asum răspunderea" e o promisiune fermă, de importanţă şi responsabilitate maximă. Din punctul lor însă - şi au demonstrat-o cu vârf şi îndesat în ultimii 20 ani - răspundere, responsabilitate înseamă orgolii, mofturi, clică, interese de grup. Când spui "îmi asum răspunderea" înseamnă, cred eu, că eşti convins că propunerea ta va avea rezultatele benefice scontate şi că, în caz contrar, îţi asumi consecinţele. Or, cine Dumnezeu i-a tras vreodată la răspundere pe politicienii români dacă au greşit, au minţit, au furat?!
Guvernul îşi asumă răspunderea pe pachetul de măsuri anticriză. Sanchi! Praf în ochii FMI. Poate să şi-o asume şi pe pachetul de legi privind construcţia de locuinţe pentru tineri pe planeta Marte. Are exact aceeaşi valoare. Are exact aceeaşi valoare pe care o are credibilitatea sau onestitatea lor. A tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro